Προβλήματα στη λειτουργία των Παθολογικών κλινικών, προκαλεί η μεγάλη έλλειψη ειδικευόμενων παθολόγων, καταγγέλλουν οι γιατροί του "Γ. Γεννηματάς" της Αθήνας. Οι γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, διεκδικώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όλων των γιατρών του νοσοκομείου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι γιατροί επικαλούνται προτάσεις του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας και διαφωνούν με τα "μπαλώματα" - όπως χαρακτηρίζουν - με τις μετακινήσεις παρατασιακών γενικών γιατρών, ειδικευόμενων από άλλα τμήματα του Παθολογικού Τομέα, ειδικευόμενων γενικών γιατρών και ειδικευόμενων παθολόγων από άλλα νοσοκομεία.

Ζητούν αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικευόμενων παθολογίας, από 30 σε 50, κατάργηση  της γραφειοκρατικής αναμονής για διορισμό ειδικευόμενων γιατρών, διορισμό ειδικευόμενων Παθολογίας που λιμνάζουν σε λίστες αναμονής άλλων νοσοκομείων και περιμένουν έως και τρία χρόνια να διοριστούν και πρόσληψη γιατρών που έχουν πάρει μόνιμη θέση στο "Γ. Γεννηματάς", αλλά περιμένουν επί μήνες τον διορισμό τους.

Όπως αναφέρουν, η πίεση που ασκείται είναι πολύ μεγάλη, καθώς η προσέλευση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου φτάνει στον αριθμό - ρεκόρ των 1.270 ασθενών (μέσος όρος 800 έως 900 ασθενείς) και όσοι εισάγονται για νοσηλεία βρίσκουν κρεβάτι μετά από δύο μέρες.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες