Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Karl Lauterbach, θέλει να υποστηρίξει τους ασθενείς με Long CoViD παρέχοντάς τους περισσότερες πληροφορίες ώστε να βελτιώσει τη φροντίδα τους, επενδύοντας στην έρευνα.

Στο ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας (BMG) θα δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατό μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας ως σημείο επαφής για όσους θέλουν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την Long CοVid, δήλωσε ο Lauterbach πριν από λίγες ημέρες στην περιφερειακή εφημερίδα "Rheinische Post".

Η τηλεφωνική γραμμή θα παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τη διάγνωση και τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Ο πολιτικός του SPD δήλωσε ότι το υπουργείο του θέλει επίσης να επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για το πώς μπορούν να περιθάλπονται καλύτερα οι μακροχρόνιοι ασθενείς με CoViD. "Ένα σημαντικό ερώτημα, για παράδειγμα, είναι ποια μορφή αποκατάστασης λειτουργεί. Η λανθασμένη αποκατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετη εξασθένηση".

Το γεγονός ότι ο Lauterbach θέλει να διαθέσει εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης της περίθαλψης τα επόμενα χρόνια είχε ήδη αναφερθεί από το τηλεοπτικό κανάλι ARD την Πέμπτη. Ο Lauterbach δεν ανέφερε για ποια περίοδο εκτιμούσε αυτά τα κεφάλαια. Το ρεπορτάζ του ARD επεσήμανε επίσης ότι παραμένει ανοιχτό το αν ο υπουργός θα βρει τόσα πολλά χρήματα στον προϋπολογισμό γι' αυτό.


Ο Lauterbach προειδοποιεί επανειλημμένα για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας μόλυνσης από κορωνοιό, οι οποίες δεν θα επηρεάσουν μόνο τους ίδιους τους πάσχοντες, αλλά θα μπορούσαν επίσης να έχουν συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

Ένα  ποσοστό όσων αρρωσταίνουν μετά από μια λοίμωξη με CoViD έχει να παλέψει με συμπτώματα μακράς διάρκειας", δήλωσε ο Lauterbach στην Rheinische Post.

"Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από πέντε έως δέκα τοις εκατό. Αυτό συχνά σημαίνει ένα σκληρό χτύπημα της μοίρας για το συγκεκριμένο άτομο και μπορεί να γίνει σημαντικό ακόμη και για την αγορά εργασίας, αν ο αριθμός των πασχόντων συνεχίσει να αυξάνεται"

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας