Θύματα άγνωστου φαρσέρ έπεσαν σήμερα πέντε νοσοκομεία της Αττικής. Έστειλε το πρωί email, κάνοντας λόγο για ύπαρξη βόμβας.

Το πρόβλημα καταγράφηκε στα νοσηλευτικά ιδρύματα "Ευαγγελισμός", "Γ. Γεννηματάς", "Τζάνειο", "Αγία Σοφία" και "Παμμακάριστος", όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φάρσα δέχθηκε, επίσης, και το θεραπευτήριο "Ερρίκος Ντυνάν".

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η φάρσα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία τους, σε μέρες έξαρσης της γρίπης, του κορωνοϊού και άλλων ιώσεων, που τα νοσοκομεία δέχονται τεράστιο αριθμό ασθενών και γεμίζουν με ράντζα, χειρουργημένους και διασωληνωμένους ασθενείς.

"Ευτυχώς, η Αστυνομία δεν το αξιολόγησε ως σοβαρό και δεν αναστατώθηκαν οι ασθενείς", αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας πως, παρά ταύτα, υπήρξε αναστάτωση στις υπηρεσίες, καθώς κλήθηκε η Αστυνομία και χρειάστηκε να γίνει σχετική έρευνα, χωρίς συνέχεια.

"Για φανταστείτε να αξιολογούταν ως σοβαρή η ειδοποίηση για την ύπαρξη βόμβας και να έπρεπε να εκκενώσουν χώρους και τμήματα με ασθενείς του νοσοκομείου", τονίζει, για να αναρωτηθεί: "Πού θα πήγαιναν οι εκατοντάδες νοσηλευόμενοι ασθενείς";

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, παλαιότερα είχε γίνει τηλεφωνική φάρσα στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Όπως εξηγεί, "με εντολή της Αστυνομίας, αναγκάστηκαν να μετακινήσουν όλους τους χειρουργημένους ασθενείς από τη καρδιοχειρουργική μονάδα"...

"Σεβαστείτε τα νοσοκομεία", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέες συστάσεις ΕΜΑ για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Οι γυναίκες ιατροί περιθάλπουν καλύτερα τις γυναίκες ασθενείς [μελέτη]
Πώς σχετίζεται το ασβέστιο στο πρωινό ή στο δείπνο με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου [μελέτη]