Ανάλυση του New York State Insurance Fund έδειξε ότι η long COVID εμπόδιζε εργαζόμενους από το να επιστρέψουν στην εργασία τους ή οτι αυτοί επέστρεφαν με συμπτώματα που θα μπορούσαν να επηρεάζουν την επίδοσή τους.

Το 71% των αξιώσεων αποζημίωσης των ανθρώπων με long COVID τα 2 πρώτα χρόνια της πανδημίας ισχυρίστηκαν ότι χρειάζονταν συνεχή θεραπευτική αγωγή ή δεν μπορούσαν να εργαστούν για 6 μήνες.

Οι συγγραφείς της έκθεσης σημειώνουν ότι η Long COVID έχει βλάψει το εργατικό δυναμικό.

Περίπου το 18% των ασθενών με long COVID στην έρευνα ακόμα δεν είχαν επιστρέψει για περισσότερο από ένα χρόνο από τη λοίμωξη COVID-19. Περισσότεροι από το 75% ήταν νεότεροι των 60 ετών.

Το U.S. Government Accountability Office υπολογίζει ότι η long COVID έχει επηρεάσει 7,7 έως  23 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Η έρευνα του Bach υποδεικνύει ότι 500.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν εργάζονται τώρα λόγω long COVID, ανέφεραν οι Times.

Πρόκειται για πολύ συντηρητικό υπολογισμό, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Gaurav Vasisht. Δεν ‘’πιάνει’’ ανθρώπους που μπορεί να επέστρεψαν στην εργασία και που δεν αναζήτησαν ιατρική περίθαλψη και μπορεί ακόμα να πάσχουν.

Αν ένας ασθενής χρειαζόταν αγωγή για 60 ημέρες ή περισσότερο ή αν έχασε τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας, η έκθεση τον θεωρούσε περιστατικό long COVID.

Το fund πλήρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια σε ασθενείς COVID, περιλαμβανομένων 17 εκατομμυρίων για ανθρώπους με long COVID, για χαμένους μισθούς και θεραπευτική αγωγή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας