Επιμένει η ΕΣΑμεΑ και ζητά για ακόμη μία φορά την προστασία της Πολιτείας και να δοθεί η αύξηση του 7,75% που δόθηκε στις συντάξεις και στους συνταξιούχους με αναπηρία που έχουν προσωπική διαφορά και ανεξαρτήτως αυτής.

Το ίδιο αίτημα είχε τεθεί και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας στις 9 Νοεμβρίου 2022.

‘’Χιλιάδες συνταξιούχοι με αναπηρία δεν είδαν καμία αύξηση στη σύνταξή τους, επειδή αυτή απορροφήθηκε από την προσωπική διαφορά, με αποτέλεσμα, η σκληρή αδικία του νόμου Κατρούγκαλου να συνεχίζει να ισχύει’’, σημειώνει η ΕΣΑμεΑ.

Η ΕΣΑμεΑ ‘’ζητά την αποκατάσταση αυτής της αδικίας με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, ώστε  να χορηγηθεί η αύξηση του 7,75% και στους συνταξιούχους με αναπηρία ανεξαρτήτου προσωπικής διαφοράς, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και το πρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή/και χρόνιας πάθησης’’.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι προσφέρει στα παιδιά η τακτική ανάγνωση ιστοριών από τους φροντιστές τους
Φαρμακευτική δαπάνη και clawback - Πώς διαμορφώνονται με αποφάσεις του υπουργού Υγείας
Εξατομικευμένος έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα σε πρώην καπνιστές [έρευνα]