Η Lavipharm συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στην ελληνική αγορά με την προσθήκη ενός ακόμα φαρμακευτικού σκευάσματος στη θεραπευτική κατηγορία της Ουρολογίας. Πρόκειται για φάρμακο σταθερού συνδυασμού δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Η επένδυση της Lavipharm ενισχύει περαιτέρω την υψηλή εξειδίκευση που διαθέτει στην εν λόγω κατηγορία.  

Tο φαρμακευτικό προϊόν ενδείκνυται για τη θεραπεία μέτριων έως σοβαρών συμπτωμάτων καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (K.Υ.Π.), συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου οξείας επίσχεσης ούρων και της πιθανότητας χειρουργικής επέμβασης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία (American Urological Association), η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι μία ιστολογική διάγνωση που αναφέρεται στη διόγκωση-πολλαπλασιασμό των κυττάρων του λείου μυϊκού ιστού και των επιθηλιακών κυττάρων του προστάτη και αφορά σε περισσότερο από το 60% των ανδρών ηλικίας άνω των 60 ετών.

H K.Υ.Π. μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως συχνουρία, νυκτουρία, επιτακτική ούρηση αλλά και δυσκολίες κατά την έναρξη της ούρησης, διακεκομμένη ούρηση, αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης, κ.ά. Αποτέλεσμα αυτών των συμπτωμάτων είναι, μεταξύ άλλων, να επηρεάζεται αρνητικά τόσο η ποιότητα ζωής, λόγω κακής ποιότητας ύπνου, όσο και οι ημερήσιες δραστηριότητες του ασθενούς.

Mε το προϊόν αυτό, το χαρτοφυλάκιο της Lavipharm περιλαμβάνει πλέον στη θεραπευτική κατηγορία της Ουρολογίας 6 φαρμακευτικές επιλογές, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων λειτουργώντας είτε μεμονωμένα είτε συμπληρωματικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο