Νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν 7 μακροχρόνια συμπτώματα υγείας που συνδέονται άμεσα με την long-COVID-19, δίνοντας στους ερευνητές καλύτερη κατανόηση του πώς ο ιός που προκαλεί την COVID-19 μπορεί ενδεχομένως να μεταλλάσσεται.

Ερευνητές του University of Missouri ανακάλυψαν μόνο 7 από 47 συμπτώματα που είχαν αναφερθεί, τα οποία είναι το άμεσο αποτέλεσμα της long-COVID ή της post-COVID.

Αυτά τα συμπτώματα, που μπορούν να διαρκέσουν έως ένα έτος, περιλαμβάνουν ταχυπαλμία, τριχόπτωση, κόπωση, πόνο στο θώρακα, δύσπνοια, πόνο στις αρθρώσεις και παχυσαρκία.

Ο Chi-Ren Shyu, δήλωσε ότι παρά τον μεγάλο αριθμό συμπτωμάτων long COVID που αναφέρθηκε προηγουμένως από άλλες έρευνες, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε λίγα συμπτώματα που συνδέονταν συγκεκριμένα με λοίμωξη από τον SARS-CoV-2.

Ο Adnan Qureshi, δήλωσε ότι οι επιζώντες από λοίμωξη COVID-19, ακόμα έχουν συμπτώματα, που ορισμένες φορές τους εμποδίζουν να επιστρέψουν στην εργασία ή στις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Αυτό δεν οφείλεται στο ότι η λοίμωξη από COVID-19 είναι ακόμα ενεργή αλλά στο ότι έχει προκαλέσει μακροχρόνιες συνέπειες με τη μορφή συνδρόμου post-COVID- που θα μπορούσε να επιμένει για μήνες, ακόμα και για χρόνια.

Η έρευνα του University of Missouri ανέλυσε αρχεία 52.461 ασθενών σε 122 κέντρα των ΗΠΑ. Όλοι είχαν διαγνωστεί με SARS-CoV-2 πριν τις 14 Απριλίου 2022.

Ο ερευνητές μελέτησαν τα κορυφαία πιο συχνά αναφερθέντα συμπτώματα της long-COVID και διαπίστωσαν ότι μόνο 7 αφορούσαν υποομάδα ενηλίκων ασθενών που μολύνθηκαν.

Οι ερευνητές συνέκριναν τα συμπτώματα που επίσης είναι κοινά με άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού από ιούς, σε 3 υποομάδες που περιέλαβαν αυτούς με και χωρίς COVID-19 οι οποίοι είχαν ή δεν είχαν άλλες κοινές λοιμώξεις του αναπνευστικού από ιούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη