Χωρίς σοβαρά προβλήματα, λόγω του χιονιά, λειτουργούν τα νοσοκομεία της Αττικής και ειδικά όσα βρίσκονται στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, υπάρχουν διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία καθαρίζουν τους δρόμους και τον περιβάλοντα χώρο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Παίδων Πεντέλης (φωτογραφία), όπου η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη και μέχρι τώρα ελάχιστα περιστατικά έφθασαν στα επείγοντα, καθώς εφημερεύει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο περιβάλλων χώρος του νοσοκομείου είναι γεμάτος χιόνι. Πολλά αυτοκίνητα εργαζομένων είναι παρκαρισμένα εντός του νοσοκομείου και σκεπασμένα από χιόνι.

Όπως εξηγεί, το ΚΑΤ είναι προσβάσιμο, όπως και το "Σισμανόγλειο" που εφημερεύει. Προσβάσιμο είναι και το "Αμαλία Φλέμιγκ".

"Για άλλη μια φορά, οι υγειονομικοί επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, προσπαθούν από χθες το βράδυ, με κάθε τρόπο, να φθάσουν στα νοσοκομεία κοντά στους ασθενείς", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πολλοί βρίσκονται σπό χθές το μεσημέρι στα νοσοκομεία, καλύπτοντας βάρδιες συναδέλφων τους, που ήταν αδύνατον να φθάσουν σπό το σπίτι τους.

"Την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας βρίσκεται σε τηλεργασία, εμείς κάνουμε αγώνα δρόμου να φθασουμε στα νοσοκομεία. Και δουλεύουμε ακατάπαυστα τρείς και πλέον βάρδιες", τονίζει.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία
Επέμβαση με laser θεραπεύει την αδυναμία φωνής
Φεστιβάλ υγείας και αλληλεγγύης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας