Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ δήλωσε :

«Η ανανέωση της θητείας μου στην Προεδρία του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού για τον Οργανισμό και για την κοινωνία έργου που επιτελέστηκε κατά την 1η θητεία, χάρη στη συνεργασία και τον ζήλο των ανθρώπων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Η ανανέωση της εμπιστοσύνης του Υπουργού Υγείας, Αθανάσιου Πλεύρη και της Κυβέρνησης, στα πρόσωπά του ΔΣ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, ενορατική ανάγνωση των δυσκολιών που κληθήκαμε να αντιτωπίσουμε -τόσο κατά την έναρξη της θητείας μας, όσο και καθόλη τη διάρκεια των 3 χρόνων που κρατάμε το τιμόνι του Οργανισμού- και της επίμοχθης προσπάθειας που καταβάλλαμε, με αυταπάρνηση, για την υπερκέρασή τους, καθώς και κίνητρο για ακόμη πιο συγκροτημένη και ομαδική δουλειά στην υπηρεσία των πολιτών και του υψηλού καθήκοντος της αντιμετώπισης της μάστιγας των εξαρτήσεων, στην Ελλάδα.

Ενός καθήκοντος το οποίο υπηρετήσαμε και υπηρετούμε άμισθα από την 1η ημέρα της θητείας μας. Αυτή η αφιλοκερδής προσφορά στον συνάνθρωπο αποτελεί παράδειγμα φιλλαλληλίας και ανθρωπιστικής δράσης που πραγματώνει την και συνάμα παρακινεί για μια, πιο αλληλέγγυα, γενναιόδωρα αλτρουιστική θέσμιση της κοινωνίας μας. Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του, καθώς και για τη συνεπή εφαρμογή, μέσα από τα πρόσωπά μας που περιβάλλονται από και επαληθεύουν την κυβερνητική εμπιστοσύνη, μιας εθνικής πολιτικής για τις Εξαρτήσεις. Μιας πολιτικής που, υπερβαίνοντας τους κομματικούς χώρους και τα πολιτικά στερεότυπα υπηρετεί και αναγνωρίζει μόνον τον άνθρωπο και τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλα τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση ενός κύκλου προσφοράς και αλληλεγγύης και να ευχηθώ μια καλή και ακόμη πιο παραγωγική δεύτερη θητεία. Δεν μπορώ να μη σταθώ, ανάμεσά τους, στον άξιο δικηγόρο Ηλία Κουλάκο, χωρίς τη συνεισφορά του οποίου, το έργο του προηγούμενου ΔΣ θα ήταν σίγουρα φτωχότερο. Η απόφασή του να μη συνεχίσει να προσφέρει τις σημαντικές για το ΚΕΘΕΑ υπηρεσίες του, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που συνεπάγεται η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, είναι μια γενναία επιλογή ρεαλιστικής ευθύτητας και διαφανούς υπευθυνότητας, την οποία κατανοώ απόλυτα καθώς και εγώ ο ίδιος ασκώ, παράλληλα με τα άμισθα καθήκοντα του Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, κυριολεκτικά καθημερινώς -ακόμη και τα Σαββατοκύριακα- την ιατρική και μάλιστα σε 2 πόλεις, η μία εξ αυτών στην επαρχία.

Θέλω να καλωσορίσω το νέο μέλος του ΔΣ, τον δικηγόρο Γιαννελάκη Κωνσταντίνο, έναν νέο επιστήμονα με όρεξη και δύναμη προσφοράς και να του ευχηθώ καλή και δημιουργική θητεία, η οποία είμαι βέβαιος πως θα συνοδευθεί, όπως συνέβη και στην περίπτωση του προκατόχου του, όχι μόνον από μια καλή και γόνιμη συνεργασία, αλλά και από την ανάπτυξη μιας ειλικρινούς ανθρώπινης σχέσης και φιλίας, γιατί αυτός είναι ο τρόπος δράσης και προσφοράς που χαρακτηρίζει τη μεγάλη οικογένεια του ΚΕΘΕΑ στην οποία, εγκάρδια, τον υποδέχομαι. Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή θητεία και δύναμη στην εκπλήρωση του υψηλού μας καθήκοντος και διαβεβαιώνω τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ για την απρόσκοπτη και ενδυναμωμένη συνέχιση της ανθρωπιστικής τους συνεισφοράς, με άξονα το υψηλής αποτελεσματικότητας θεραπευτικό μας μοντέλο και την κοινωνία για την πολλαπλάσια θετική, καθημερινή, αποτύπωση του έργου και της προσφοράς του ΚΕΘΕΑ στους οφελούμενους συνανθρώπους μας. Στα μέλη μας και τις οικογένειές τους».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το επιτυχημένο 12ο Bootcamp της Pfizer φέρνει 15 νέους εργαζόμενους στο CDI
Αττική: Καθυστερήσεις 5 ωρών για τα ασθενοφόρα - Επιχειρούν τα μισά, λόγω έλλειψης προσωπικού
Πανελλήνιο ρεκόρ στις μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων πέτυχε το Παπανικολάου