Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) συμμετείχε στην 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA (Θεσσαλονίκη 2-3 Φεβρουαρίου) και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο».

Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για θέματα αρμοδιότητάς του, παρέχοντας έντυπο υλικό και στο πλαίσιο διεξαγωγής του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου 2023 για το κρέας και τα προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», ο Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετείχε με σειρά εισηγήσεων καλύπτοντας κρίσιμα θέματα του τομέα:

1. Νοοτροπία ασφάλειας των τροφίμων (FSC), (Χ. Πετράκη).

2. Παραγωγή και επισήμανση παρασκευασμάτων κρέατος, (Χ. Κουτσμανής).

3. Ειδικό βαρόμετρο 2022 για την ασφάλεια των τροφίμων «Συγκριτικά στοιχεία ΕΕ & Ελλάδας», (Π. Λαλούση, Χ. Πετράκη).

4. Παρουσίαση περίπτωσης παραπλάνησης με πρόθεση καταναλωτών ως προς την καταγωγή του κρέατος και με πρόθεση χρήσης πλαστών εγγράφων και αντιποίησης της ταυτότητας μιας επιχείρησης τροφίμων για το σκοπό αυτό-Νομοθετικό πλαίσιο-Επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, (Ε. Πεξαρά, Μ. Μπαμπίνα).

5. Επίκαιρα ζητήματα στην Υγιεινή & Ασφάλεια των επιχειρήσεων τροφίμων και των ξενοδοχειακών μονάδων κατά τη διάρκεια και μετά την COVID-19 εποχή, Μ. Π. Ζήκος.

6. Αποτελέσματα μικροβιολογικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στα Εργαστήρια του ΕΦΕΤ την τριετία 2020-2022 στο πλαίσιο του Επισήμου Ελέγχου Τροφίμων, Παναγιώτα Γούσια, Μαρία Δανδουλάκη, Ευαγγελία Παπαποστόλου, (ΡοβένναΣκιαδά, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Αγγελική Καρπούζα).

Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ., κ. Σταύρος Ζαννόπουλος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους
Nέος Κώδικας Φαρμακευτικής Δεοντολογίας
18 Απριλίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών