Η δική τους είναι η πιο απίθανη από τις ιστορίες αγάπης - αλλά η καρδιά λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους.

Η Taylor Givens, 29 ετών, και ο Collin Kobelja, 34, υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση καρδιάς την ίδια μέρα στο νοσοκομείο Inova Fairfax της Βιρτζίνια, το 2011 και ανάρρωναν σε γειτονικά δωμάτια. Ήταν η πρώτη μεταμόσχευση της Givens αφού υπέστη ιογενή μυοκαρδιοπάθεια, ενώ ο Kobelja υποβλήθηκε για δεύτερη φορά σε μεταμόσχευση λόγω χρόνιας καρδιακής πάθησης.

"Δεν υπήρχαν πραγματικά ρομαντική σπίθα στην αρχή γιατί νιώθαμε και οι δυο άσχημα", είπε η Givens.

Πέντε χρόνια αργότερα, επανασυνδέθηκαν στην επέτειο της μεταμόσχευσης καρδιάς τους. Ο Kobelja επέστρεψε στη Βιρτζίνια επισκεπτόμενος γιατρούς στο νοσοκομείο και επικοινώνησε με την Givens.

Πήγαν για δείπνο και εξιστόρησαν τι είχε συμβεί από τότε που είδαν ο ένας τον άλλον στο νοσοκομείο. 

"Ήταν χαριτωμένο γιατί έπρεπε να παίρνουμε το φάρμακό μας την ίδια στιγμή - το ίδιο φάρμακο", είπε η Givens. "Σίγουρα ένιωσα μια σπίθα και δεν το περίμενα καθόλου".

Ξεκίνησαν να βγαίνουν και παντρεύτηκαν το 2019. Πλέον ζουν στο Μέριλαντ.

"Ήταν υπέροχο να αρχίσεις να βγαίνεις με κάποιον στον οποίο δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα", είπε ο Kobelja. "Μπορείς απλά να ζήσεις τη ζωή σου με κανονικό τρόπο".

Και για τους δύο, οι σωματικοί τους περιορισμοί και η ψυχική τους προοπτική ήταν εμπόδια στο να βγαίνουν ραντεβού. Αλλά δεν χρειαζόταν να εξηγήσουν ο ένας στον άλλον, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι ή γιατί είχαν πολλά ραντεβού με γιατρούς, επειδή είχαν ήδη καταλάβει.

Έκτοτε, το ζευγάρι έχει αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις υγείας και γνωρίζει ότι περισσότερα είναι μπροστά τους. Ο Kobelja έκανε την τέταρτη μεταμόσχευση καρδιάς του πέρσι και η Givens βρίσκεται σε ύφεση από το λέμφωμα.

Ωστόσο, το να έχουμε ο ένας τον άλλον διευκολύνει την αντιμετώπιση των προκλήσεων, είπαν.

"Έχοντάς τον δίπλα μου, δεν φοβάμαι τόσα πράγματα, ακόμα και πράγματα όπως τον θάνατό μου", είπε η Givens. "Τον βλέπω να υπάρχει και να τα καταφέρνει μέσα από αυτές τις μεταμοσχεύσεις και να προοδεύει και μου δίνει μια νέα αίσθηση ελπίδας και σκοπού".

Ο Kobelja είπε ότι είναι πιο δυνατοί εξαιτίας αυτού.

"Έχουμε ζήσει και οι δύο ουσιαστικά μια από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στη ζωή», είπε. «Σίγουρα νιώθουμε ότι οτιδήποτε άλλο μας φέρει η ζωή, μπορούμε να το χειριστούμε".

Πηγές:
CBS news

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις