Επιστρέφει την Τετάρτη το βράδυ, στις 21.00, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η αποστολή των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που επιχείρησε στην πόλη Αντιγιαμάν της Τουρκίας, συνδράμοντας τις τουρκικές δυνάμεις, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στη γειτονική μας χώρα.

Λίγες ώρες πριν από την αποχώρησή τους από το πεδίο και, συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου, μέλη της Ομάδας μας συνέδραμαν και υποστήριξαν υγειονομικά τις τουρκικές διασωστικές ομάδες σε έναν πολύ δύσκολο απεγκλωβισμό τριών ανθρώπων που εντοπίστηκαν ζωντανοί μέσα στα συντρίμμια κτιρίου στην πόλη Αντιγιαμάν. Αυτή ήταν μία από τις πολλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν και υποστήριξαν οι εθελοντές, με τη βοήθεια της Speedy, του σκύλου έρευνας της ΕΟΔ, από την πρώτη νύχτα της άφιξής τους στην πληγείσα περιοχή.

Συνολικά, η ΕΟΔ επιχείρησε σε 13 κτίρια που είχαν καταρρεύσει, λειτουργώντας πάντα υπό τις οδηγίες της τουρκικής AFAD και χρησιμοποιώντας όλο το διασωστικό εξοπλισμό που είχε στη διάθεσή της.

Από χθες το βράδυ η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

''Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι υποστήριξαν και βοήθησαν την αποστολή μας και ειδικά το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, τον Πρόξενο Εφέ Τζεϊλάν και την Gökçe Över, την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, την Turkish Airlines, το Propeller Club Πειραιά, την εταιρεία Stone Group International και το Σύλλογο Εργαζομένων ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας για την οικονομική ενίσχυση, το μεγάλο μας χορηγό στην ΕΟΔ εδώ και πολλά χρόνια, την Aegean, και όλους τους απλούς πολίτες που ήταν δίπλα μας. Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους της AFAD, της Τούρκικης Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων, για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη και όλους τους κατοίκους της Αντιγιαμάν για την αγάπη που εισέπραξαν οι εθελοντές μας.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απογευματινά χειρουργεία: Κόντρα Γεωργιάδη - ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές Δερβένη
Ποιος είναι ο ημερήσιος αριθμός βημάτων που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας [μελέτη]
Πώς να πούμε σε κάποιον ότι δεν είμαστε καλά