Αν υποφέρετε από αλλεργίες, είναι πολύ πιθανό να έχετε βρει λίγο-πολύ τι σας τις προκαλεί. Συνεπώς και τρόπους να το αποφεύγετε. Υπάρχουν όμως πολλές έξυπνες μέθοδοι για να ηρεμήσετε τις αλλεργίες σας, οπότε δοκιμάστε και τα εξής:

Κλείστε το παράθυρο

Η γύρη είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που κάποιες θα αρχίσει ξαφνικά να έχει έξαρση της αλλεργίας του. Συνεπώς, ακόμα και αν η μέρα είναι υπέροχη, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να περιορίσετε τον εξωτερικό αέρα που μπαίνει στον χώρο σας, καθώς μπορεί να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες γύρης.

Πλένετε τακτικά το πρόσωπό σας

Όποτε βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο, φέρνουμε σωματίδια μέσα στο σπίτι μας. Το πρόσωπό μας ειδικά, εφόσον είναι ακάλυπτο, γεμίζει καθημερινά με εκατομμύρια μικροοργανισμούς. Είναι απαραίτητο να το ξεπλένουμε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Επίσης, σκουπίστε προσεκτικά τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι, και σκεφτείτε να τα αφήνετε έξω.

Φορέστε μάσκα

Η πανδημία του κορωνοϊού, μας κούρασε και μας έκανε να μη θέλουμε να τις βλέπουμε - αλλά ταυτόχρονα μας προστάτευαν. Και η προστασία που παρέχει μια απλή μάσκα απέναντι στα αλλεργιογόνα είναι πολύ μεγαλύτερη. Αν οι αλλεργίες σας είναι σε έξαρση, ίσως είναι καλή ιδέα να φοράτε μάσκα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

Πιείτε περισσότερο νερό

Αν αισθάνεστε βουλωμένοι ή έχετε καταρροή από τις αλλεργίες σας, πιείτε περισσότερο νερό, χυμό ή άλλα μη αλκοολούχα ποτά. Το επιπλέον υγρό μπορεί να αραιώσει τη βλέννα στις ρινικές οδούς και να σας ανακουφίσει. Τα ζεστά υγρά όπως το τσάι, ο ζωμός ή η σούπα θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο, λόγω του ατμού. Για την ακρίβεια...

Εισπνεύστε λίγο ατμό

Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να ανακουφίσει τη βουλωμένη μύτη και να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε ευκολότερα. Κρατήστε το κεφάλι σας πάνω από ένα ζεστό μπολ γεμάτο νερό και τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να παγιδευτεί ο ατμός. Ή καθίστε στο μπάνιο με ζεστό ντους να τρέχει.

Χρησιμοποιήστε φυσικά καθαριστικά

Στις περιόδους που οι αλλεργίες σας βρίσκονται σε έξαρση, ένας τρόπος για να μην ερεθίζετε επιπλέον τις αναπνευστικές σας οδούς είναι να χρησιμοποιείτε φυσικά καθαριστικά όπως το ξύδι και η μαγειρική σόδα.

Μην καπνίζετε

Μπορεί να επιδεινώσει την καταρροή, τη φαγούρα και τη βουλωμένη μύτη. Αποφύγετε και άλλες αναθυμιάσεις που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας, όπως σπρέι αεροζόλ και καπνό από τζάκια με ξύλα.

Μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει

Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα. Αλλά είστε σίγουροι; Κλείστε ένα ραντεβού με έναν αλλεργιολόγο για ένα δερματικό τεστ αλλεργίας για να εντοπίσετε τι μπορεί να σας προκαλεί τα συμπτώματα. Τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα καλύτερο σχέδιο δράσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς μας ωφελεί η αγκαλιά
Yπέρηχος καρδιάς: Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι του
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ