Ένα κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστες, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως το κοριτσάκι βρέθηκε στο κρεβάτι του χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, λίγα λεπτά μετά τις 8:00 το πρωί. Από το προσωπικό έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο, που έφτασε στο σημείο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας που θα βοηθούσε στην άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο. Όμως ήταν ήδη αργά, καθώς το παιδί είχε καταλήξει

Το κορίτσι καταγόταν από τη Νιγηρία και διέμενε μόνιμα στον «Άγιο Στυλιανό» με εισαγγελική εντολή, ενώ όπως έγινε γνωστό αντιμετώπιζε κάποια ήπια ασθένεια τις τελευταίες μέρες και βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης είχε διακομιστεί στο Ιπποκράτειο, όπου διαγνώστηκε με υπερτροφία αμυγδαλών. Επέστρεψε στο βρεφοκομείο με σύσταση για αντιβιοτική αγωγή και επανέλεγχο μετά από 10 μέρες.

Στο βρεφοκομείο βρίσκεται ιατροδικαστής για αυτοψία, ενώ επί τόπου βρίσκονται και στελέχη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Λιακόπουλος. Από την δημοτική Αρχή πρόκειται να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες του περιστατικού και οι ενέργειες του προσωπικού για τον χειρισμό του.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα