Εννέα φοιτητές του ΑΠΘ συγκαταλέγονταν στους βεβαιωμένους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ η θλιβερή λίστα αναμένεται να αυξηθεί όσο προχωρά η διαδικασία της ταυτοποίησης. Οι τραυματίες φοιτητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος ανέρχονται στους 26.

Με ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές δηλώνουν τη συντριβή τους για τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του πανεπιστημίου:

"Στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους.

Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας.

Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες

Οι Πρυτανικές Αρχές".

Ψυχολογική υποστήριξη

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του ΑΠΘ αναγνωρίζοντας τα έντονα συναισθήματα και την οδύνη που νιώθουν πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες μπροστά στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, διοργανώνει, σε συνεργασία με την EMDR Hellas, θεραπευτικές παρεμβάσεις, ατομικά ή σε μικρές ομάδες.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι, με την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων, η ενίσχυση της συναισθηματικής αποφόρτισης και αυτοφροντίδας, η βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης και η συμβολή στην αποφυγή βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων ψυχολογικών δυσκολιών.

Η ψυχολογική παρέμβαση παρέχεται δωρεάν και αφορά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. που νιώθουν πως επηρεάστηκαν από τα γεγονότα, είχαν άμεση ή έμμεση εμπειρία του δυστυχήματος, ή βιώσαν την απώλεια ή τον τραυματισμό ατόμων του περιβάλλοντός τους.

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος οι φοιτητές καλούνται να επικοινωνήσουν με την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια –Τραυματοθεραπεύτρια, Άλτα Πανέρα, στο τηλέφωνο 2310992621 ή στο [email protected].

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη