Πραγματοποιήθηκε, στις 22 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση/βράβευση του Προέδρου της Ιπποκρατείου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητή Δερματολογίας, Νομικού, Κωνσταντίνου Κουσκούκη, για την πολυετή και καθοριστική προσφορά του στην αναγνώριση της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματική Ιατρική και την καθιέρωση του Ιαματικού Τουρισμού – Ευεξίας στην Ελλάδα.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ) και η Ελληνική Εταιρία Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης ΑΜΚΕ (SPORTSMEDWORLD).

Παράλληλα με την εκδήλωση/βράβευση, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του «πατέρα της Ιαματικής Ιατρικής» –όπως καθιερώθηκε να αποκαλείται– Καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη με τίτλο: «Ιαματική Ιατρική, Συμπληρωματικές Θεραπείες» (Ιατρικές Εκδόσεις Doctors Media).

Το βιβλίο αποσκοπεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων προς περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών, καθόσον η Ιαματική Ιατρική αναγνωρίστηκε ως συμπληρωματική Ιατρική με ΚΥΑ Υπουργών Υγείας, ενώ ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης ορίστηκε Πρόεδρος της επιτροπής μετεκπαιδευτικού προγράμματος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ”Meet the Expert”, που έχουν σχεδιαστεί από την ΑΜΚΕ  SPORTSMEDWORLD και την ΕΑΕΤΕ, για να παρέχουν σε όλους τους ενδιαφερόμενους τις πιο ενημερωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εξελίξεις της Ιατρικής, του Αθλητισμού και της Ευεξίας, προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες, διεθνώς καταξιωμένους, σε συνάντηση γνωριμίας στο πλαίσιο διαδραστικής συζήτησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμός της Προέδρου της Ε.Α.Ε.Τ.Ε., Ρούλας Σκουρογιάννη και του Προέδρου της ΑΜΚΕ SPORTSMEDWORLD, Δημητρίου Τσιτσιρόπουλου, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Γ.Γρ. Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας απηύθυνε ο σύμβουλος και εκπρόσωπος του ΓΓ, Καθηγητής Οδοντιατρικής Κωνσταντίνος Κοζυράκης.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν: ο Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, π. Αντιπρύτανης, Γεώργιος Κρεατσάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη Συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στη Μαιευτική Γυναικολογία. Επίσης ο Αν. Καθηγητής Φυσιολογίας – Φυσιολογίας της Άσκησης της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Φιλίππου, ο οποίος ανέδειξε την αξία της Ιαματικής Υδροκινησιοθεραπείας ως Θεραπευτικής Άσκησης. Η Δημοσιογράφος και Συγγραφέας, Εύα Ντελιδάκη, η οποία είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην Ολιστική προσέγγιση της Ιαματικής Ιατρικής. Ο ίδιος ο συγγραφέας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, μίλησε στο κοινό για την Ιαματική Ιατρική ως φυσικό φάρμακο αλλά και για το κίνητρο συγγραφής του συγκεκριμένου πονήματος.

Για το σκοπό του βιβλίου του, ο Καθηγητής, Κωνσταντίνος Κουσκούκης επεσήμανε ότι διαχρονικό του όραμα είναι η ανάδειξη και διεθνής καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής ως Φυσικής Ιατρικής Συμπληρωματικής Θεραπείας. «Εμείς οι Έλληνες Ιατροί έχουμε στο DNA μας την Ιατρική ως απόγονοι του Ιπποκράτη. Το διηνεκές δόγμα του ‘ωφελέειν ή μη βλάπτειν’, το οποίο ακράδαντα πιστεύω και διακονώ παράλληλα με το δόγμα της μακροζωίας και ευζωίας, και η δια βίου ενασχόλησή μου με την Ιαματική Ιατρική αποτελεί τη δεύτερη φύση μου ως κλασικού ιατρού και συνάδει απόλυτα με την ολιστική προσέγγιση της Ανθρωπιστικής Ιατρικής του Ιπποκράτη».

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον καθηγητή και συγγραφέα, Δρ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη από τους συνδιοργανωτές. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Καθηγητής Οδοντιατρικής Κωνσταντίνος Κοζυράκης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Ευαγγελισμός": Επεισόδιο μεταξύ του υποδιοικητή και γιατρών στην εφημερία
Χαμηλή τεστοστερόνη και στυτική δυσλειτουργία: Σχετίζονται;
Είχε δίκιο ο Έλον Μασκ για την πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας;