Εκδήλωση για τις «Προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα» διοργάνωσε ο Σύλλογος αποφοίτων του LSE, με τη συμμετοχή διακεκριμένων και νέων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, απόφοιτος του LSE.

O  Γ.Πατούλης, παρουσίασε τα δεδομένα για την αναμενόμενη διεθνή έκρηξη του Τουρισμού Υγείας, του Τουρισμού Ευεξίας και του Ιατρικού Τουρισμού μετά την πανδημία, που προβλέπουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12,5% από το 2023 έως το 2030 στην Παγκόσμια αγορά Τουρισμού Ευεξίας, από τα 814,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, και για τον Ιατρικό Τουρισμό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 11,59% από το 2023 έως το 2032 από τα  115,6 δις, δολάρια που αποτιμήθηκε το 2022.

Ο κ Πατούλης δήλωσε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πλέον ως χώρα, ορατά και με αντίκρισμα, την μετάβαση από την Ευκαιρία στην Επιτυχία της ανάπτυξης του κλάδου, βάσει στοχευμένων ενεργειών και στρατηγικής του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, που ενέτεινε τις πρωτοβουλίες του σε εθνικό επίπεδο την τελευταία τριετία.Σε ό,τι αφορά τον Ιατρικό Τουρισμό, πρωταρχικοί μοχλοί της επέκτασης της παγκόσμιας αγοράς είναι η προσβασιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας, όπως και η υποστήριξη από τις τοπικές κυβερνήσεις και τα γραφεία τουρισμού, ανέφερε ο κ. Πατούλης, και σημείωσε ότι με ενδιαφέρον αναμένεται το σχετικό Νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας. «Η εφαρμογή υποστηρικτικών κυβερνητικών πολιτικών, που ενθαρρύνουν την επέκταση της ιατρικής υποδομής και την ευκολότερη πρόσβαση διεθνών Ταξιδιωτών Υγείας, αναμένεται να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον κλάδο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, και χαιρέτισε στο σημείο αυτό την πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την Ιατρική βίζα υγείας.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στη συνέχεια τις πρωτοβουλίες και τη χάραξη της πολικής από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας για τη διεθνή αναγνώριση του συνδυασμού που η Ελλάδα διαθέτει, της παροχής υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ευεξίας σε ιδανική συνέργεια με υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες. Μίλησε για τα Μνημόνια συνεργασίας που το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ έχει υπογράψει με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Enterprise Greece, ως Εθνικό Διαμεσολαβητικό Εταίρο για τη δικτύωση των ελληνικών και ξένων φορέων, που επιθυμούν να συστρατευτούν σε κοινές επιχειρηματικές δράσεις.

«Κατά την τελευταία παγκόσμια ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΛΙΤΟΥΡ οι κορυφαίοι του κόσμου εμπειρογνώμονες απεδέχθησαν την εισήγηση μας, να συνδεθεί ο Όρος της «Αυθεντικότητας» της Ευεξίας και του Ευ ζην με τον Προορισμό Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη Υγείας και Ευεξίας.Η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα,  πιστεύω ακράδαντα,  είναι να κάνουμε το ελληνικό πλεονέκτημα γνησιότητας της Ευεξίας και της Υγείας, προϊόν», είπε ο Γ.Πατούλης κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολούθησε συζήτηση με θερμό ενδιαφέρον από πλευράς των αποφοίτων του LSE στην Ελλάδα.
Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Κορίνα Γεωργίου, απόφοιτος επίσης του LSE.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμια Ημέρα Αμφιβληστροειδούς - 30 Σεπτεμβρίου
Είναι η αντισύλληψη μία αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση;
Χρυσοχοΐδης: Τέλος οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία - Η εντολή για τις συμβάσεις