Αισθητή βελτίωση επιδόσεων παρουσιάζει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, η οποία είχε κλείσει λόγω θνητότητας 100% στους ασθενείς με CoViD.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, υπήρξαν αλλαγές στη στελέχωση της ΜΕΘ, η οποία εμφανίζει ποσοστό θνητότητας 18%, το οποίο θεωρείται πολύ καλό.

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει πως διορίστηκε και ορκίσθηκε διευθύντρια της ΜΕΘ μία εντατικολόγος, η Εύα Μιχαηλίδου, η οποία εργαζόνταν στη ΜΕΘ του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης και δεν κατάγεται και δεν έχει σχέση με την περιοχή.

Στις 3 Ιανουαρίου, η ΜΕΘ επαναλειτούργησε με 6 κλίνες, αν και ο οργανισμός προβλέπει 12. Με πρόσφατη εγκύκλιό της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκαγκα ορίζει ως κατώτατο αριθμό κλινών τις 8.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, από τότε έχουν νοσηλευθεί 43 διασωληνωμένοι ασθενείς και κατέληξαν μόνο 7. Το ποσοστό θνητότητας (18%) θεωρείται πολύ καλό, αλλά η ΜΕΘ χρειάζεται καλύτερη στελέχωση, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως 3 γιατροί και 15 νοσηλευτές, που υπηρετούν σήμερα, δεν επαρκούν. Σημειώνει, δε, πως είναι απαραίτητη η λειτουργία της μονάδας εμφραγμάτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;
Πόσα παιδιά εισάγονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή