Κορυφή του παγόβουνου είναι η υπόθεση της 14χρονης, η οποία φιλοξενούταν σε προνοιακή δομή της Νέας Σμύρνης και έπεσε θύμα μαστροπού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να την έπαιρνε από το ίδρυμα και να την εκδίδει σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο (φωτογραφία), το προσωπικό της μονάδας βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως αναφέρει, άλλα δέκα κακοποιημένα κορίτσια 12 έως 18 ετών φιλοξενούνται στην ίδια δομή

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πολλά είναι τα κακοποιημένα παιδιά που με εισαγγελική εντολή φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες. Ελλείψει προνοιακών μονάδων, μεγάλος αριθμός τα κακοποιημένων παιδιών φιλοξενούνται επί μακρόν σε παιδιατρικά νοσοκομεία, με εισαγγελική εντολή.

"Για τους βιασμούς που υπέστη η 14χρονη που φιλοξενούνταν με εισαγγελική εντολή, δεν ευθύνεται η προνοιακή δομή, αλλά τα καθάρματα που δρουν ανενόχλητα στη κοινωνία", τονίζει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως, εάν η μονάδα είχε περισσότερο προσωπικό, θα μπορούσε να φιλοξενεί πάνω από 50 παιδιά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες προνοιακές μονάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν υποστελέχωση.

"Οι δημόσιες προνοιακές μονάδες δεν είναι φυλακές", εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, για να σημειώσει: "Είναι ανοικτοί χώροι φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών. Τα παιδιά κάθε ημέρα φεύγουν σπό τη μονάδα για σχολείο, για δραστηριότητες, επαγγελματική εκπαίδευση και εκμάθηση. Έτσι θα επιτευχθεί η κοινωνική επανένταξη τους. Δεν θα τους κλειδώσουμε μέσα".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμμετοχή Γεωργιάδη στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη
Απειλείται η παγκόσμια προσφορά σοκολάτας από καταστροφικό ιό