Εφημερίες χωρίς ράντζα είναι δύσκολο να γίνουν στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Αυτό δείχνει η περίπτωση του νοσοκομείου "Αττικόν", όπου στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 60 "επικουρικές κλίνες".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, στην εφημερία προσήλθαν 1.102 ασθενείς, πολλοί των οποίων χρειάστηκε να περιμένουν έως και πάνω από 7 ώρες μέχρι να εξεταστούν.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο "Γ. Γεννηματάς", όπου αναπτύχθησαν 50 ράντζα στην τελευταία εφημερία και έμειναν 20 την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο.

"Πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας λειτουργούν ως κέντρα διακομιδών, λόγω ελλείψεων", σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος τονίζει πως ασθενείς περαμένουν νοσηλευόμενοι έναν μήνα μέχρι να χειρουργηθούν, λόγω έλλειψης χειρουργικών αιθουσών!

Όπως σημειώνει, μένουν νηστικοί, κάνουν την προετοιμασία για χειρουργείο και αναβάλλεται το χειρουργείο, λόγω μη διαθέσιμης χειρουργικής αίθουσας και πάλι από την αρχή

Στο "Αττικόν" - εξηγεί - λειτουργούν οι 7 εκ των 14 χειρουργικών αιθουσών, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών. 

Νοσηλευομενοι ασθενείς έκτακτα περιστατικά μπορεί να περιμένουν ένα μήνα να χειρουργηθούν. Την ίδια ώρα, οι λίστες αναμονής μεγαλώνουν και υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν έως και τρία χρόνια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα