Η Bayer Ελλάς έχοντας ως προτεραιότητά της τη στήριξη των νέων επιστημόνων που φιλοδοξούν να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για τις σύγχρονες προκλήσεις, υποστήριξε τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό του ΕΚΠΑ και συμμετείχε στην επιβράβευση τριών προπτυχιακών και τριών μεταπτυχιακών ομάδων χορηγώντας μέρος των χρηματικών επάθλων και δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να υλοποιήσουν περαιτέρω τις ιδέες τους. Οι τελικοί του Διαγωνισμού για κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκαν στις 7 και 20 Μαρτίου αντίστοιχα.
Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό της κάθε κατηγορίας παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε 7μελή επιτροπή που αποτελούνταν από τους:

  1. Ομ. Καθ. Νικόλαο Μυλωνά, Ακαδημαϊκό Σύμβουλο, Κέντρο Αρχιμήδης
  2. Επικ. Καθ. Αντώνη Λιβιεράτο, Επιστημονικό Σύμβουλο, Κέντρο Αρχιμήδης
  3. Καθ. Αριστείδη Σάμιτα, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ΕΚΠΑ
  4. Βασίλη Σιέμο, Υπεύθυνο Επιχειρηματικού Επιταχυντή, Κέντρο Αρχιμήδης
  5. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Bayer Ελλάς
  6. Στέργιο Αναστασιάδη, Partner, Genesis Ventures για τις προπτυχιακές ομάδες και Μαρίνα Καλογεράκου, Investment Associate, Genesis Ventures για τις μεταπτυχιακές ομάδες αντίστοιχα
  7. Κωνσταντίνο Καρβουνάκη, Investment Associate, Metavallon.

Οι νικήτριες ομάδες των προπτυχιακών φοιτητών που βραβεύτηκαν είναι:

  1. 1η ομάδα: Ventee. Μέλη: Γιάννης Δαρίδης, Γιάννης Τσέλιος, Ανδρέας Γεωργαλής, Πάνος Μαντάς.
  2. 2η ομάδα: Alcopass. Μέλη: Κρίστιαν Βερδή, Μαρία Ζούρα, Εμμανουήλ Κανάκης.
  3. 3η ομάδα: CaiusPaths. Μέλη: Γιώργος Μενδρινός, Νικόλαος Πυρένης, Μάριος Γλυτσός.

Οι νικήτριες ομάδες των μεταπτυχιακών φοιτητών που βραβεύτηκαν είναι:

  • 1η ομάδα: Bactopulp. Μέλη: Γεώργιος Ζωχιός, μεταπτυχιακός φοιτητής στη Βιοτεχνολογία, και Παναγιώτης Δημητρίου, φοιτητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • 2η ομάδα: Aurelia. Μέλη: Μαρκέλλα Παπή και Σπυρίδων Μάριος Γιατρός, μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Βιοτεχνολογία.
  • 3η ομάδα: Relux. Μέλη: Μαριλένα Ανδρεοπούλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής, Επαμεινώνδας  Ανδρεόπουλος, προπτυχιακός φοιτητής Χημείας, και Μανόλης Βάρδας, διδακτορικός φοιτητής Ιατρικής.

Ο Ομ. Καθηγητής κ. Νικόλαος Μυλωνάς, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος, Κέντρο Αρχιμήδης τόνισε ότι: «Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση του επιχειρηματικού πνεύματος της φοιτητικής κοινότητας του ΕΚΠΑ και η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω της διαμόρφωσης καινοτόμων ιδεών, που λύνουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας. Η δράση αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα των δράσεων του ΕΚΠΑ, που έχει σκοπό να προάγει το επιχειρηματικό πνεύμα εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας».

«To  πανεπιστήμιο και η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορούν να αποδειχτούν κόμβοι καινοτομίας, ανακάλυψης και διάδοσης γνώσης καθώς αποτελούν μια πλούσια πηγή ιδεών και ερευνητικών ευρημάτων, που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πλήθος πρακτικών εφαρμογών. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε δράσεις που αναδεικνύουν το σημαντικό ερευνητικό έργο των Πανεπιστημίων της χώρας μας και βοηθούν τις πλέον καινοτόμες προτάσεις να εξελιχθούνσε αξιόλογες και αποτελεσματικές επιχειρήσεις. Μέσα από την μακροχρόνια συνεργασία μας με το Κέντρο Αρχιμήδης, αποσκοπούμε στην ανάπτυξη του εξαιρετικού δυναμικού του Πανεπιστημίου σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές», δήλωσε εκπρόσωπος της Bayer Ελλάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού