Τα θέματα που τον ενοχλούν με την εικόνα του δημόσιου τομέα Υγείας, περιέγραψε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη εφ όλης με τη YouTuber, Νεφέλη Μεγκ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός είπε πως δεν τον ικανοποιεί το τυχαίο, για να εξηγήσει:"Μπορεί να πας και να έχεις πραγματικά εξαιρετική περίθαλψη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και μπορεί να πας και η περίθαλψη να μην είναι αυτή η οποία πρέπει".

Σε σχέση με το τι τον ενοχλεί, ανέφερε πως δεν έχουν όλα μας τα νοσοκομεία περίπου το ίδιο επίπεδο περίθαλψης. "Με ενοχλεί το φακελάκι. Με ενοχλεί το γεγονός ότι πολλοί αναγκάζονται να πληρώσουν για να μπορούν να έχουν τον γιατρό τον οποίο θέλουν", σημείωσε, για να συμπληρώσει:

"Με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιοι δήθεν μπαίνουν στα επείγοντα, χωρίς να είναι πραγματικά επείγον το περιστατικό, μόνο και μόνο για να χειρουργηθούν από τον γιατρό τον οποίον θέλουν και να περάσουν έτσι μπροστά από μια σειρά".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτή τη στιγμή πληρώνουμε όλοι για την Υγεία, μέσω των εισφορών και της γενικής φορολογίας και πρέπει να μπορούμε να γνωρίζουμε ότι αν χρειαστεί να πάμε σε ένα νοσοκομείο θα έχουμε μια ποιοτική περίθαλψη.

"Δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε", παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης, για να διευκρινίσει:

"Πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο στάθηκε όρθιο στην διάρκεια της πανδημίας, προς τιμήν των γιατρών, των νοσηλευτών, όλων των εργαζόμενων οι οποίοι πραγματικά κατέθεσαν απόθεμα ψυχής για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, ανέδειξε όμως ταυτόχρονα και η πανδημία μια σειρά από χρόνιες αδυναμίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τις οποίες έχουμε μια υποχρέωση να διορθώσουμε".

Σε ερώτηση για το εάν έχει ιδιωτική ασφάλιση, ο πρωθυπουργός απάντησε καταφατικά.

Για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα του ΕΣΥ, είπε πως για όλα υπάρχουν απαντήσεις και για όλα αυτά υπάρχει σχέδιο:

"Αρκεί να αναγνωρίσουμε καταρχάς το πρόβλημα, να κάνουμε τη σωστή διάγνωση και να εμπιστευτούμε και τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα θέματα της Υγείας και έχουν και τη γνώση και την ακεραιότητα εδώ πραγματικά να 'σπάσουμε αυγά' και να συγκρουστούμε με κάποιες αντιλήψεις. Διότι αυτές είναι κατεστημένες λογικές που σίγουρα κάποιους ωφελούν, αλλά πάντως δεν ωφελούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο", επισήμανε.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συναγερμός από θάνατο παιδιού 3,5 ετών με μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό
Αναλύοντας το κόστος των γονιδιακών θεραπειών της δρεπανοκυτταρικής νόσου
Γεωργιάδης: Η φαρμακευτική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ