Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, 100.000 νοσηλευτές στις ΗΠΑ, παραιτήθηκαν, έδειξε νέα έρευνα.

Ο λόγος είναι συνδυασμός στρες, burnout και συνταξιοδοτήσεων, που δημιούργησα την τέλεια καταιγίδα για την έξοδο.

Ακόμα 610.000 εγγεγραμμένοι νοσηλευτές δήλωσαν ότι έχουν πρόθεση να αποχωρήσουν έως το 2027 για τους ίδιους λόγους.

Επιπλέον 189.000 κάτω των 40 ετών ανέφεραν παρόμοια πρόθεση, αναφέρει η έρευνα του National Council of State Boards of Nursing (NCSBN).

Αυτό σημαίνει ότι περίπου το ένα πέμπτο των 4,5 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων νοσηλευτών θα μπορούσε να αφήσει την εργασία του σε μικρό διάστημα.

Tα στοιχεία έδειξαν ότι το μέλλον της νοσηλευτικής και του υγειονομικού οικοσυστήματος στις ΗΠΑ είναι σε επείγον σταυροδρόμι, δήλωσε η Maryann Alexander, αξιωματούχος του NCSBN.

Η Alexander δήλωσε ότι η πανδημία και το στρες οδήγησαν νοσηλευτές να εγκαταλείψουν το εργατικό δυναμικό και ενέτειναν την πρόθεση να φύγουν στο εγγύς μέλλον- κάτι που θα γίνει μεγαλύτερη κρίση και θα απειλήσει πληθυσμούς ασθενών αν δεν εφαρμοστούν άμεσα λύσεις.

Ποσοστό 62% των νοσηλευτών του δείγματος δήλωσε ότι είχε αύξηση του φόρτου εργασίας κατά την πανδημία, σχεδόν το 51% δήλωσε συναισθηματική εξάντληση και το 56% ένιωσε εξάντληση.

Περίπου το 50% των νοσηλευτών ανέφερε κόπωση, το 45% ανέφερε burnout και το 29% ήταν στα όριά του, λίγες φορές την εβδομάδα ή καθημερινά.

Αυτές οι ανησυχίες ήταν πιο έντονες σε νοσηλευτές με 10 ή λιγότερα χρόνια εμπειρίας.

Η κατάσταση οδήγησε σε 3,3% μείωση των νοσηλευτών στις ΗΠΑ τα προηγούμενα 2 χρόνια.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των πρακτικών/επαγγελματιών νοσηλευτών που γενικά εργάζονται σε χώρους μακροχρόνιας φροντίδας, μειώθηκε κατά 34.000 από την έναρξη της πανδημίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία
Επέμβαση με laser θεραπεύει την αδυναμία φωνής
Φεστιβάλ υγείας και αλληλεγγύης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας