Μόλις δύο ακτινολόγοι έχουν απομείνει στο νοσοκομείο της Άρτας, με αποτέλεσμα το Ακτινολογικό τμήμα να μη λειτουργεί σε γενικές εφημερίες.

Αυτό καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και την αναπληρώτρια υπουργό. Στην επιστολή, που παρατίθεται πιο κάτω, υπογραμμίζεται πως η κατάσταση του νοσοκομείου Άρτας είναι ενδεικτική εκείνης που επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

"Αφού η διοίκηση εξάντλησε κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής των δύο μόνο εναπομεινάντων συναδέλφων, με συνεχόμενα 'εντέλλεσθε' για διαρκή υπερεφημέρευση, τελικά επέλεξε να αφήνει κενές ημέρες χωρίς εφημερεύοντα ακτινολόγο σε νοσοκομείο με πολλά τμήματα και πολλούς νοσηλευόμενους ασθενείς, το οποίο έχει κάθε μέρα γενική εφημερία για επείγοντα περιστατικά", αναφέρουν χαρακτηριστικά, για να σημειώσουν:

"Η ίδια διοίκηση που με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει εγκαταλείψει το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και άλλα τμήματα του νοσοκομείου στην τύχη τους να υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης. Η ίδια διοίκηση νοσοκομείου και η ίδια διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που διώχνει γιατρούς του νοσοκομείου Άρτας με αναγκαστικές μετακινήσεις για κάλυψη παρόμοιων τραγικών ελλείψεων σε άλλα νοσοκομεία τα οποία επίσης έχει εγκαταλείψει υποστελεχωμένα (όπως π.χ. με την πρόσφατη αναγκαστική μετακίνηση Επιμελήτριας Χειρουργού από το νοσοκομείο Άρτας στο νοσοκομείο Πρέβεζας)".

Από την ΟΕΝΓΕ γίνεται λόγος για απαράδεκτες και έκνομες ενέργειες, με τις οποίες εκτίθενται σε οι ασθενείς σε κίνδυνο και παραβιάζεται το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο ωρών εργασίας για τους γιατρούς. Εκτιμάται πως με τον τρόπο αυτό προωθείται σύμπραξη με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της πόλης και "λειτουργικό λουκέτο" σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις και να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Καλούμε τους γιατρούς σε κινητοποιήσεις και καλύπτει τη στάση εργασίας, η οποία θα γίνει από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα