1.216 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 705 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Απρίλιο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το "Χαμόγελο του Παιδιού", με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα.

 Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Απρίλιο, "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στο πλαίσιο της δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" επισκέφτηκε, τα ειδικά σχολεία Πειραιά, Περάματος, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης – Ελληνικού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, τον Δήμο Κερατσινίου, τον Δήμο Λαυρεωτικής, βρέθηκε στο τριήμερο φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων στο Σεράφειο και συμμετείχε στη δράση αλληλεγγύης "Μαζί μια Αγκαλιά" στη Λάρισα.

Τη Δράση του Οργανισμού στήριξαν εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, οι Ιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού και τους εθελοντές του.

Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19, στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής "Ιπποκράτης" του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια