Σοβαρή υποστελέχωση σε κρίσιμα τμήματα του Κρατικού Νίκαιας, καταγγέλλει το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σε επιστολή στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιά και Αιγαίου, η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ελλείψεις στο Παθολογοανατομικό, στο Κυτταρολογικό και στο Ακτινολογικό Τμήμα. 

Συγκεκριμένα, στο Παθολογοανατομικό τμήμα, το οποίο αναλαμβάνει πάνω από 15.000 βιοψίες το χρόνο, λειτουργεί μόνο με 3 μόνιμους γιατρούς και 1 επικουρικό σε σύνολο 5 οργανικών θέσεων. Λόγω, δε, του όγκου των περιστατικών, έχει ήδη γίνει αίτημα για αύξηση των οργανικών θέσεων στις 7, ώστε να αποφεύγονται οι επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των βιοψιών, που μπορεί να φτάσουν τους 5 μήνες!

Όσον αφορά στο Κυτταρολογικό τμήμα, απειλείται με κλείσιμο καθώς ο μοναδικός μόνιμος γιατρός συνταξιοδοτείται σε 2 μήνες...

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο Ακτινολογικό τμήμα, η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί πρόβλημα και στην τακτική εφημερία του νοσοκομείου, αλλά και στις εφημερίες, στις οποίες η συμβολή του απεικονιστικού ελέγχου είναι απαραίτητη.

Στο τμήμα υπερήχων υπηρετούν 3 μόνιμοι γιατροί, ενώ υπηρετούσαν 8, στο τμήμα αξονικού τομογράφου 5, ενώ ήταν 12 και στο κλασικό ακτινολογικό μόνο 2 μόνιμοι γιατροί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιστολή της τακτικής λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, στον οποίο πλέον δεν γίνονται εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς (οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα), τις καθυστερήσεις στην εφημερία αλλά και στην πραγματοποίηση εξετάσεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς και φυσικά την εξουθένωση του προσωπικού.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί άμεση στελέχωση και των 3 τμημάτων με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση