Με την αναγνώριση του επιστημονικού έργου της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής (ΣΓΠΧ) του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου», η κλινική εντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κρανιογναθοπροσωπικής Χειρουργικής (EACMFS) στα επίσημα κέντρα παροχής εκπαίδευσης πάνω σε εξειδικευμένα θέματα του φάσματος της ειδικότητας της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Μετά την ένταξή της ανήκει επίσημα στο Βluebook της EACMFS, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκπαιδευτικών Κέντρων (European Training Centres Network). Γιατροί που επιθυμούν να εξειδικευτούν σε θέματα Στοματικής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής μπορούν να επιλέξουν την Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» και να συμπληρώσουν μέρος της εκπαίδευσης τους. Η διάκριση αυτή της Πανεπιστημιακής Κλινικής έρχεται να αναγνωρίσει το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών από την Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής ΑΠΘ σε Ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.

Η Πανεπιστημιακή κλινική της Στοματικής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου έχει ιστορία χρόνων. Ιδρύθηκε στα πρώτα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και έκτοτε αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο όγκο ασθενών με παθήσεις της στοματικής κοιλότητας, των γνάθων και του σπλαχνικού κρανίου, του προσώπου και του τραχήλου. Το ιατρικό προσωπικό της Κλινικής αποτελείται από μέλη ΔΕΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς και από Νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ.

Από την ίδρυσή της η Κλινική μέχρι και σήμερα εκπαιδεύει γιατρούς με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της απόκτησης των δύο πτυχίων της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής.

Η κλινική είναι το μοναδικό Ειδικό Κέντρο καρκίνου του στόματος και υποδέχεται ασθενείς από όλον τον Βορειοελλαδικό χώρο- και όχι μόνο. Ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός διαγιγνώσκει και αντιμετωπίζει τις συνήθεις, αλλά και σπανιότερες καταστάσεις που αφορούν τη στοματική κοιλότητα, τις γνάθους, το πρόσωπο, καθώς την κεφαλή και τον τράχηλο.

Η κλινική διακρίνεται για την εκπαιδευτική και επιστημονική της δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες για το έργο και τις υπηρεσίες της κλινικής, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της: https://gnathopaphospital.gr/index.php

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τηλεϊατρική με νοσηλευτική υποστήριξη βοηθά τους ασθενείς με αγγειακές παθήσεις
Ανησυχία από τον ΠΟΥ για τη νέα παραλλαγή της ευλογιάς των πιθήκων
Υπουργείο Υγείας: Τι να προσέχετε κατά τη διάρκεια του καύσωνα [εγκύκλιος]