Νέα έρευνα που αναρτήθηκε στο American Journal of Gastroenterology, αναφέρει ότι το ChatGPT δεν περνά τα τεστ αυτοαξιολόγησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Γαστρεντερολογίας.

Η Kelly Suchman, του Zucker School of Medicine του Hofstra/Northwell και οι συνεργάτες της αξιολόγησαν την επίδοση των ChatGPT-3 και ChatGPT-4 στα τεστ αυτοαξιολόγησης 2022 και  2021 του Αμερικανικού Κολλεγίου Γαστρεντερολογίας. Σκορ 70% ή υψηλότερο απαιτείται για να περάσει κάποιος την αξιολόγηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ChatGPT-3 και ChatGPT-4 είχαν σκορ 65,1% και 62,4%, αντίστοιχα σε 455 ερωτήσεις που περιείχαν τα δυο τεστ.

Ερευνητής δήλωσε, ότι πρόσφατα έχει στραφεί η προσοχή στο ChatGPT και στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς. Οσον αφορά την ιατρική εκπαίδευση, πρόσθεσε, υπάρχει έλλειψη ερευνών γύρω από το συγκεκριμένο εργαλείο. Με βάση τη συγκεκριμένη έρευνα, το ChatGPT δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρική εκπαίδευση στη γαστρεντερολογία επι του παρόντος και υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί πριν μπορέσει να εφαρμοστεί στον τομέα της περίθαλψης, κατέληξε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν σε γιατρό για τον εμβολιασμό τους
Αμφιβολίες για το εάν η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε από κεταμίνη
Χρυσοχοϊδης: Νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία από την αρχή του 2024