Στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιείται η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υγείας. Το μεσημέρι, έγινε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και θα ακολουθήσει υπουργικό συμβούλιο.

Μετά την ορκωμοσία, η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε: "Χρέος μου είναι να πάω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχω άριστη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να φανώ αντάξια".

Ο Θάνος Πλεύρης υποδέχεται το απόγευμα στην Αριστοτέλους την κ. Κοτανίδου, η οποία θα είναι υπηρεσιακή υπουργός Υγείας έως τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τελετή λίγη με μικρή καθυστέρηση, προκειμένου να είναι παρούσα η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, η οποία επιστρέφει από τη σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο εξωτερικό.

Η κ. Κοτανίδου έχει ενημερωθεί για τα θέματα του υπουργείου Υγείας, καθώς συναντήθηκε χθες με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά την προεκλογική περίοδο, τα θέματα "έτρεχε" κυρίως ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ενώ τα θέματα έκτακτων αδειών του προσωπικού είχε αναλάβει ο υπηρεσιακός γραμματέας του υπουργείου Θεόδωρος Κομματάς.

Τις τελευταίες μέρες, έγινε προσπάθεια να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες, όπως η πληρωμή των εφημεριών στο επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Τα πιο κρίσιμα θέματα, όπως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ο προσωπικός γιατρός απαιτούν πιο συστηματική ενασχόληση και αναμένεται να απασχολήσουν την πολιτική ηγεσία η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η συγκρότηση επαρκούς συστήματος Πρωτοβάθμιας και τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικών γιατρών, έχουν επισημανθεί στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν, η οποία εκδόθηκε στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής επιτήρησης.

Αν και ο αριθμός των εγγεγραμμένων πολιτών σε προσωπικούς γιατρούς έχει ανέλθει σε 4,84 εκατομμύρια, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί, καθώς οι προσωπικοί γιατροί σήμερα είναι μόλις 3.426.

Οι διαθέσιμες θέσεις για εγγραφή πολιτών είναι 1,57 εκατομμύριο και απέχουν σημαντικά από τον συνολικό πληθυσμό. Υπάρχουν, δε, διαφορές στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα