Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό στάδιο της ζωής για τις γυναίκες και συνήθως συμβαίνει μεταξύ 45 και 55 ετών. Η περίοδός σας σταματά εντελώς και χάνετε την αναπαραγωγική σας ικανότητα.

Τα επίπεδα του αποθηκευμένου μαγνησίου στο σώμα σας μπορεί να μειωθούν κατά την εμμηνόπαυση, επομένως είναι σημαντικό να το αντικαθιστάτε. Ο πιο άμεσος και φυσικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής, αλλά τα συμπληρώματα είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή.

Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο που βοηθά:

*στην διατήρηση υγιών οστών

*στην υποστήριξη του νευρικού συστήματος

*στην μετατροπή της τροφής σε ενέργεια

Οι άνδρες χρειάζονται συνήθως 300 mg ημερησίως και οι γυναίκες περίπου 270 mg.

Μπορεί το μαγνήσιο να ανακουφίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι ωοθήκες σταματούν να παράγουν υψηλά επίπεδα ορμονών, συμπεριλαμβανομένων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Η μείωση αυτών των ορμονών κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως εξάψεις, πόνο στις αρθρώσεις, αϋπνία και αλλαγές στη διάθεση. Η έρευνα δείχνει ότι το μαγνήσιο μπορεί να παίζει ρόλο στο πόσο διαρκούν ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα και πόσο έντονα γίνονται. Τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα μαγνησίου τείνουν να έχουν λιγότερα συμπτώματα.

Μπορεί το μαγνήσιο να προστατεύσει τα οστά σας στην εμμηνόπαυση;

Περίπου το 50 έως 60% του μαγνησίου του σώματος αποθηκεύεται στα οστά. Γι' αυτό κατά την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση είναι σημαντικό να φροντίζετε την υγεία των οστών σας. Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της εμμηνόπαυσης και της οστεοπόρωσης, μιας πάθησης που μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά και να οδηγήσει σε κατάγματα. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν συνδεθεί με ασθενέστερα οστά και οστεοπόρωση.

Ποια είναι τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου;

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε αν έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου και κανονικά δεν θα έχετε συμπτώματα. Αλλά είναι πιο πιθανό να έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου αν τρώτε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και δεν έχετε αρκετά λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και δημητριακά ολικής άλεσης στη διατροφή σας. Είναι επίσης πιο πιθανό να έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου αν έχετε παθήσεις που επηρεάζουν το πόσο καλά το σώμα σας απορροφά και διατηρεί το μαγνήσιο. Αυτό περιλαμβάνει προβλήματα υγείας που επηρεάζουν το έντερο σας, όπως κοιλιοκάκη ή νόσος του crohn, διαβήτης και εξάρτηση από το αλκοόλ.

Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας μαγνησίου μπορεί να περιλαμβάνουν:

κόπωση και αδυναμία

ναυτία και έμετος

διάρροια

απώλεια της όρεξης

κράμπες στους μύες

Το μαγνήσιο λαμβάνεται καλύτερα ως μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής και όχι ως συμπλήρωμα. Το συμπλήρωμα θα είναι κάτι που θα προτείνει ο γιατρός σας σε περιπτώσεις ανεπαρκούς απορρόφησης. Μερικές τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι οι εξής:

πράσινα, φυλλώδη λαχανικά

φρούτα (ιδιαίτερα μπανάνες)

φρέσκο ​​κρέας

ξηροί καρποί και σπόροι

λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί

ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;