Λίγο η ζέστη, λίγο οι ώρες στην παραλία, λίγο η καλοκαιρινή διάθεση…έχουν φέρει έντονα στο προσκήνιο του μυαλού μας το παγωτό, μια αγαπημένη δροσιστική λιχουδιά, της οποίας είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς.
 
Ωστόσο, η υψηλή θερμιδική του αξία, αφού 1 μπάλα παγωτού φθάνει τις 250 θερμίδες, αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε απλά σάκχαρα και λιπαρά, το καθιστά μια επιλογή ιδιαίτερα "επίφοβη" για την αύξηση του σωματικού βάρους.
 
Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, αυτός ο καλοκαιρινός πειρασμός να ενταχθεί σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής χωρίς τύψεις και ενοχές;

Μια αντικατάσταση προερχόμενη από τη φύση

Μια ασφαλής εναλλακτική της ζάχαρης είναι το εκχύλισμα από το φυτό στέβια ή αλλιώς γλυκοζίτες στεβιόλης. Πρόκειται για ένα προϊόν φυσικής προέλευσης το οποίο υποκαθιστά τη ζάχαρη επιτρέποντας μας έτσι, να απολαμβάνουμε τη γλυκιά γεύση χωρίς επιπρόσθετες θερμίδες. Ένα, επίσης, βασικό στοιχείο της κατανάλωσης γλυκαντικού με βάση τη στέβια είναι το ότι δεν επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, οπότε μπορεί να καταναλωθεί και από άτομα που πρέπει να προσέχουν τις τιμές του σακχάρου τους.

Στην πράξη…

Συγκρίναμε, λοιπόν, δύο διαφορετικές εκδοχές για παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας. Στη μία χρησιμοποιήσαμε παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτας του εμπορίου, το λεγόμενο ‘χύμα’, ενώ στην άλλη ίσες ποσότητες παγωτού βανίλια παρασκευασμένο από έτοιμο μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια μαζί με σιρόπι σοκολάτας, στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia.

Συνταγή Παγωτό Βανίλια με σοκολάτα με χρήση Μίγματος για Παγωτό Sweet & Balance μαζί με Σιρόπι Σοκολάτας Sweet & Balance

Υλικά για 8 μερίδες

1 φακελάκι Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια Sweet & Balance.
1 φακελάκι Σιρόπι με γεύση βανίλια.
250mL κρύο νερό.
Σιρόπι με γεύση σοκολάτας Sweet & Balance.

Εκτέλεση:

Βάζετε στο μπολ του μίξερ 250 mL (1 ¼ φλτιζ. Τσαγού) Κρύο Νερό και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια.

Χτυπάτε το μίγμα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 8 λεπτά.

Προσθέτετε το Σιρόπι με γεύση βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.

Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ ή φόρμα και το αφήνετε σκεπασμένο στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Κατά το σερβίρισμα μπορείτε να γαρνίρετε το παγωτό με Σιρόπι σοκολάτας.

Πηγές:
nutrimed

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλουμε πόλεμο με τους γιατρούς
Σε 16 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πανώλης μικρών μηρυκαστικών