Σύντομα θα ξεκινήσουν τα μπάνια στη θάλασσα και η αγωνία μας μην κινδυνεύσουν τα παιδιά μας, είναι παρούσα! Η Nikki Scarnati, μια έμπειρη δασκάλα κολύμβησης, μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Instagram 4 πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Όχι μπρατσάκια: σύμφωνα με την επαγγελματία, το πρόβλημα με τα μπρατσάκια είναι ότι προκαλούν «τεχνητή άνωση», κάτι που φαινομενικά είναι το ζητούμενο, αλλά παράλληλα εμποδίζουν το παιδί να μάθει να κολυμπάει μόνο του σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το ζητούμενο είναι να χρησιμοποιεί αξεσουάρ που το βοηθούν να μάθει κολύμπι, όπως τα τουβλάκια ή οι σανίδες, και όχι να εφησυχάζει. Σε μια αναποδιά, το παιδί που δεν προσπάθησε ποτέ να κολυμπήσει μόνο του, δεν έχει πολλές ελπίδες να σωθεί. 

Όχι σωσίβια γύρω από το λαιμό: μην βάζετε ποτέ σωσίβια γύρω από το λαιμό του παιδιού σας, είναι επικίνδυνα. Εάν το μικρό σας δεν έχει κάνει ακόμα μαθήματα κολύμβησης ή δεν έχει αυτοπεποίθηση στο νερό, είναι καλύτερο να είστε ΠΑΝΤΑ δίπλα του και να το προσέχετε. 

Το χρώμα του μαγιό: το χρώμα του μαγιό που βάζετε τα παιδιά σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας, εξήγησε η Nikki. Τα μπλε χρώματα θα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν όταν βρίσκονται στο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι, αν χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να μην το δείτε ούτε εσείς ούτε ο ναυαγοσώστης. Τα φωτεινότερα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το ροζ και το κίτρινο, είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς ξεχωρίζουν μέσα από το νερό.

Τα μαθήματα κολύμβησης σώζουν παιδιά: ακόμα κι αν το παιδί δεν έχει κλήση στο κολύμπι ή δεν αγαπά την πισίνα, οφείλουμε να το προετοιμάσουμε για το καλοκαίρι που θα βγει στην απέραντη θάλασσα. Αν ξέρει έστω τα στοιχειώδη για το πώς να επιπλέει μόνο του ή πως να κουνάει τα χέρια και τα πόδια του, μπορεί να σώσει τον εαυτό του. 

mama365.gr
 

Πηγές:
thesun.co.uk

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα