Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκων για την ακμή που αντιπροσώπευε 10,4 δισ. δολ. το 2022 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 15,2 δισ. δολ. έως το 2032, σημειώνοντας αύξηση 3,9% από το 2023 έως το 2032. Η αξία της αγοράς των συγκεκριμένων σκευασμάτων στη Βόρεια Αμερική κατέλαβε περισσότερα από 4,1 δισ. δολ. το 2022, ενώ η μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ξεπερνώντας το 4% από το 2023 έως το 2032. Σημαντικό μερίδιο στη θεραπευτική κατηγορία, καταλαμβάνουν τα ρετινοειδή πετυχαίνοντας έσοδα άνω των 3,3 δισ. δολ. το 2022
Οι βασικότεροι παίκτες είναι οι Allergan Plc, Galderma SA, Johnson & Johnson, Mayne Pharma Group Limited, Mylan NV, Nestle Skin Health, Pfizer Inc., GlaxoSmithKline Plc (Stiefel Laboratories, Inc.), Sun Pharmaceutical Industries Limited, Teva Pharmaceutical Industries Ltd., και Valaceut. International, Inc.


Μερικές από τις τάσεις που θα επηρεάσουν θετικά την αγορά φαρμάκων για την ακμή είναι οι εξής:

  1. Αποτελούν Μη επεμβατικές θεραπείες: Η μη επεμβατική φύση των φαρμάκων για την ακμή, προσφέρει εναλλακτική λύση απέναντι σε άλλες διαδικασίες, όπως χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες με λέιζερ.
  2. Αποτελεσματική διαχείριση της ακμής: Τα φάρμακα ακμής έχουν αποδειχθεί ότι διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα συμπτώματα ακμής, μειώνοντας τόσο τις σωματικές εκδηλώσεις όσο και τις σχετικές ψυχολογικές επιπτώσεις.
  3. Ολοκληρωμένα σχέδια θεραπείας: Αυτά τα φάρμακα συχνά αποτελούν μέρος ολιστικών σχεδίων θεραπείας, τα οποία μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και ρουτίνες περιποίησης δέρματος που βοηθούν στη διαχείριση της ακμής πιο αποτελεσματικά.
  4. Αυξημένη έμφαση στην εμφάνιση: Με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την αυξανόμενη εστίαση στην αυτοεικόνα, η ζήτηση για αποτελεσματικές λύσεις για την ακμή έχει εκτοξευθεί στα ύψη, προωθώντας την αγορά των συγκεκριμένων φαρμάκων προς τα εμπρός.
  5. Επέκταση της βιομηχανίας περιποίησης δέρματος: Η συνολική ανάπτυξη της βιομηχανίας περιποίησης δέρματος έχει δημιουργήσει αυξανόμενη ζήτηση για φάρμακα ακμής, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της αγοράς.

Παράγοντες επιβράδυνσης της ανάπτυξης για την αγορά φαρμάκων κατά της ακμής :

  1. Ρυθμιστικά εμπόδια: Οι αυστηροί κανονισμοί που διέπουν την ανάπτυξη και την εμπορία νέων φαρμάκων για την ακμή μπορεί να κάνουν τη διαδικασία δύσκολη και δαπανηρή.
  2. Οικονομικοί παράγοντες: Η αγορά φαρμάκων ακμής μπορεί να είναι ευαίσθητη στις οικονομικές συνθήκες, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να μειώσουν τις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια οικονομικών υφέσεων, επηρεάζοντας έτσι τη ζήτηση για αυτά τα φάρμακα.
  3. Έλλειψη δερματολόγων: Η έλλειψη ειδικών περιποίησης δέρματος θα μπορούσε να περιορίσει την πρόσβαση σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ακμή, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη της αγοράς.
  4. Παρενέργειες των φαρμάκων για την ακμή: Ορισμένα φάρμακα για την ακμή μπορεί να έχουν παρενέργειες, οι οποίες μπορεί να αποθαρρύνουν ορισμένα άτομα από τη χρήση τους.
  5. Κατάχρηση φαρμάκων για την ακμή: Η υπερβολική ή κακή χρήση φαρμάκων για την ακμή, που οδηγεί σε αντίσταση στα αντιβιοτικά ή άλλα προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αγορά.

Πηγές:
https://www.globenewswire.com/news-release/2023/06/07/2684073/0/en/Acne-Drugs-Market-Size-to-Reach-impressive-USD-15-2-Billion-by-2032-Says-Acumen-Research-and-Consulting.html

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανδρική Υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;
Γιατρός του νοσοκομείου "Αττικόν": Κρίθηκε εσφαλμένη ιατρικά η διασωλήνωση του Δ. Καλλιάνου
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή