Πρώην ποδοσφαιριστής, κάτοικος Πολωνίας, είναι ο διαχειριστής της εταιρείας Τηλεϊατρικής, η οποία φέρεται να έδινε συνταγές και ιατρικές βεβαιώσεις χωρίς επίσκεψη σε γιατρό.

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από εξώδικο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προς τους Ιατρικούς Συλλόγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στο εξώδικο αναφέρονται τα εξής:

"Σας γνωρίζουμε πως ήρθε σε γνώση μας η ύπαρξη του ιστότοπου 'tilegiatros.gr' η οποία παρέχει διαδικτυακά υπηρεσίες ιατρικού χαρακτήρα. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν επιλογές για τη διενέργεια ιατρικών πράξεων δηλαδή τη συνταγογράφησης φαρμάκων κατόπιν συμπλήρωσης ειδικής φόρμας με τον ΑΜΚΑ και το κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου στο οποίο θα αποσταλεί η συνταγή, η συνταγογράφηση ιατρικών εξετάσεων και η χορήγηση αναρρωτικής άδειας με τον ίδιο τρόπο.

Όλες οι παραπάνω προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες – οι οποίες αυτονόητα παρέχονται επ’ αμοιβή - παραβιάζουν το σύνολο της κείμενης νομοθεσίας.

Η ιστοσελίδα ανήκει σε εταιρεία με επωνυμία TILEGIATROS.GR LIMITED, η οποία έχει ως φερόμενη έδρα το Λονδίνο (128 City Rd) ενώ ως πραγματική έδρα της φαίνεται η οδός Γράμμου αρ. 23 στα Βριλήσσια Αττικής, ΤΚ 15228. Διαχειριστής της ως άνω εταιρείας φέρεται ο Π. Τ. κάτοικος Πολωνίας 31/33, Glogowska, Poznan, 60702. Δηλώνει πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν επιχειρηματίας.

Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό της είναι μεταξύ άλλων η παροχή γενικών υπηρεσιών ιατρικής (SIC 86210) και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών ειδικού ιατρού (SIC 86220).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εμφανίζεται ως 'ιατρικός διευθυντής' ο δρ Π.Τ., ο οποίος φέρεται να είναι ιατρός με έδρα την Αθήνα.

Συνεργάτιδα φέρεται η δρ Κ.Λ. η οποία κατά δήλωση της ιστοσελίδας ασκεί δύο ιατρικές ειδικότητες, αυτήν της Γενικής Ιατρικής και της Παιδιατρικής και προκύπτει κάτοικος Θεσσαλονίκης. 

Παρακαλούμε, λόγω αρμοδιότητας, όπως εξεταστεί άμεσα η πιθανή παράνομη λειτουργία (χωρίς την έκδοση βεβαίωσης λειτουργίας) του φορέα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και ο πειθαρχικός έλεγχος των ανωτέρω ιατρών αφού προβείτε σε εξακρίβωση των σχετικών πραγματικών περιστατικών της συγκεκριμένης υπόθεσης".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα