Ανίατο είναι το πρόβλημα με τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία. Δύο μέρες μετά τη γενική εφημερία, το "Αττικόν" είχε...επικουρικές κλίνες στον διάδρομο της ΩΡΛ και της Δερματολογικής κλινικής.

Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως αναφέρει, οι γιατροί και οι νοσηλευτές τον ενημέρωσαν πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ΩΡΛ και δερματολογικοί είναι επτά. Και όμως, δύο ημέρες μετά την εφημερία, είναι γεμάτες οι 32 κλίνες, ενώ υπάρχουν ράντζα με ασθενείς στο διάδρομο.

Πέραν των επτά ασθενών, οι υπόλοιποι είναι παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά, τα οποία φιλοξενούνται στις συγκεκριμένα τμήματα, λόγω πληρότητας των Παθολογικών κλινικών.

"Οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές είναι γεμάτες. Όχι μόνο οι θάλαμοι, αλλά και οι διάδρομοι", τονίζει ο κ. Γιαννάκος, για να αναρωτηθεί:

"Πώς μπορεί η εν λόγω κλινική να παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες με ασθενείς ΩΡΛ, δερματολογικά, παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα";

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πολλά παραπεμπτικά εισαγωγής ασθενών έχουν οδηγία από τους γιατρούς της εφημερίας ότι χρήζουν νοσηλείας σε κλίνη και όχι σε ράντζο.

"Δηλαδή, οι υπόλοιποι έχουν ανάγκη νοσηλείας σε φορείο ή σε καναπέ;", ρωτάει ο κ. Γιαννάκος, επικαλούμενος σχόλιο νοσηλεύτριας της κλινικής.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις