Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμμετέχει στις εκπαιδευτικές δράσεις της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, με το ετήσιο βραβείο «Ευάγγελος Σπανός».

Το βραβείο αφορά την καλύτερη δημοσιευμένη εργασία στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία. Ανακοινώθηκε ήδη στο 50ο Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο. Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (ΕΕΕ) θα απονείμει το πρώτο βραβείο «Ευάγγελος Σπανός» την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, για τις εργασίες που θα δημοσιευθούν φέτος.

Το βραβείο έχει τιμητικά το όνομα του ιδρυτή του Ομίλου Ευάγγελου Σπανού, ο οποίος διακρίθηκε για την αξιέπαινη έρευνα και συμβολή του στον τομέα της Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας.

«Η μεγάλη αγάπη του Ευάγγελου Σπανού ήταν η επιστήμη του. Υπήρξε συνεπής και σχολαστικός στην έρευνά του, ευλαβικά προσηλωμένος στην ποιότητα των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και πρωτοπόρος στην εργαστηριακή ιατρική. Με αυτές τις αξίες ίδρυσε τον Όμιλο, ξεκινώντας από ένα μικρό ορμονολογικό εργαστήριο και φτάνοντας στην κορυφή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με αυτές τις αξίες συνεχίζουμε και εμείς σήμερα. Στηρίζουμε την ιατρική έρευνα, υποστηρίζουμε το έργο επιστημονικών φορέων και επιβραβεύουμε την αριστεία», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γιώργος Ευ. Σπανός.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Ανδρομάχη Βρυωνίδου – Μπομποτά ανέφερε: «ο αείμνηστος Ευάγγελος Σπανός ήταν μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, αγαπητός συνάδελφος και φίλος.Ήταν ο άνθρωπος που, με την ίδρυση ενός μικρού ορμονολογικού εργαστηρίου στην Αθήνα, έφερε την επανάσταση στις διαγνωστικές εξετάσεις,εισάγοντας τη χρήση ραδιοϊσοτόπων για τον προσδιορισμό των ορμονών. Γρήγορα κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων των συναδέλφων ιατρών για την ποιότητα της δουλειάς του. Ο Ευάγγελος Σπανός ήταν Επιστήμονας, Επιχειρηματίας και προπαντός, Άνθρωπος, με χαρακτήρα σεμνό και με πλούσια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης.Το ΔΣ της ΕΕΕ ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ  για την τιμητική ένταξη απονομής του βραβείου στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις μας.Το βραβείο αυτό θα απονέμεται κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Ενδοκρινολογικού Συνεδρίου, στην καλύτερη δημοσιευμένη εργασία με θέμα την Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία. Ο πρώτος ή τελευταίος συγγραφέας πρέπει να είναι τακτικό, δόκιμο ή πάρεδρο μέλος της ΕΕΕ-ΠΕΕ».

Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.Ξεκίνησε την επιστημονική του καριέρα το 1972 ως υπότροφος στο Hammersmith Hospital στη Βασιλική Μεταπτυχιακή Ιατρική Σχολή του Λονδίνου. Εκεί απέκτησε Master of Science στη Βιοχημεία και PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, ενώ εργάστηκε ως ερευνητής για 8 ολόκληρα χρόνια. Εκείνη την περίοδο, δημοσίευσε περισσότερες από 40 επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ενώ η έρευνά του σχετικά με το μεταβολισμό της βιταμίνης D αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Το 1981, ο Ευάγγελος Σπανός ίδρυσε στην Αθήνα ένα μικρό εξειδικευμένο εργαστήριο, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια μετεξελίχθηκε στο πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο. Σήμερα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, με 72 Διαγνωστικά Κέντρα, 2 γενικές κλινικές, 2 Διατροφολογικά και ένα Δερματολογικό Κέντρο, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

Ο Ευάγγελος Σπανός είναι ο συγγραφέας των εξειδικευμένων εγχειριδίων «Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία», «Κλινική Χημεία» και «Εργαστηριακή Διαγνωστική», τα οποία έχουν κυκλοφορήσει σε πολλές εκδόσεις και αποτελούν αναγνωρισμένα εργαλεία για τον ιατρικό χώρο.Τα βιβλία διανέμονται δωρεάν και αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τον ιατρικό κόσμο, βοηθώντας στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση των διαφόρων νοσημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για το βραβείο «Ευάγγελος Σπανός», στην ΕΕΕ: 210 7774370

Περισσότερες πληροφορίες για τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: 2106966313

Όλα τα νέα του Ομίλου στην ιστοσελίδα του, σε LinkedIn, Facebook και Instagram.

#bioiatriki #bioiatriki_gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου