Καταλυτική ήταν η παρέμβαση μιας 16χρονης μαθήτριας σε επείγον περιστατικό πνιγμονής ενός 10χρονου αγοριού, σε δημοφιλές θέρετρο της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης Kids Save Lives, η Μαρία, που όχι μόνο έχει εκπαιδευτεί, αλλά είναι και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σε πρώτες βοήθειες και καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), έσπευσε μαζί με τον πατέρα της, ιδιώτη γιατρό, Κωνσταντίνο Λαζαρίδη, όταν εκείνος κλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό. Με χτυπήματα στην πλάτη και κοιλιακές ώσεις (μανούβρα Heimlich) κατάφεραν να κάνουν τα ξένα σώματα (που όπως αποδείχτηκε ήταν τρία κομμάτια αγγούρι) να αποβληθούν από τον λαιμό του 10χρονου, αγοριού.

Η Μαρία γνωρίζει πολύ καλά πως να αντιδράσει σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις τα τελευταία 7 χρόνια, από τότε που η ίδια είχε καλέσει την εθελοντική οργάνωση να εκπαιδεύσει την ίδια και τους συμμαθητές στο σχολείο της, πριν καν κλείσει τα 10 έτη.

"Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, το μάθημα Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στα σχολεία ας είναι η πρώτη απόφαση του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε