Ο θάνατος μιας γυναίκας από την Τσεχία σε παραλία της Θάσου, ενώ περίμενε το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, επαναφέρει με δραματικό τρόπο το πρόβλημα των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη στην παραλία της Αστρίδας, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η γυναίκα κατέρρευσε μόλις βγήκε από τη θάλασσα.

Τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες έκαναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στη γυναίκα, ηλικίας περίπου 45 με 50 ετών σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι προσπάθειες ανάνηψης κράτησαν περίπου 40 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ σε το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 51 λεπτά και όπως αναφέρουν μαρτυρίες, το πλήρωμά του διαπίστωσε πως ήταν ήδη αργά.

Μέσω ενός Forum στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ρουμάνοι τουρίστες που τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται μαζικά την Θάσο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αναφέρονται επικριτικά για τις συνθήκες ιατρικής περίθαλψης στο νησί και ζητούν από τις τοπικές και εθνικές αρχές της Ελλάδας την αναβάθμισή τους. Μεταξύ αυτών και λουόμενοι που συμμετείχαν στις προσπάθειες ανάνηψης της άτυχης γυναίκας.

Πηγές:
Kavalanews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποσοστά επιβίωσης ασθενών με βαριά CoViD στην Α' ΜΕΘ του "Γ. Παπανικολάου"
Προδιαβήτης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ο Άδωνις, το mea culpa και ο μύθος του Χότζα...