Κύματα πυρκαγιών από τον Καναδά κινούνται από το Wisconsin και το βόρειο Illinois μέσω του Michigan προς τη Νέα Υόρκη και την Ανατολική Ακτή.

Οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στον Καναδά επηρεάζουν σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των Αμερικανών.

Οι αρχές κάλεσαν την Πέμπτη περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες να περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες και να φορούν μάσκα εάν έχουν πνευμονικές ή αναπνευστικές παθήσεις. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι καλούνται να συντομεύσουν ή να αποφύγουν τις έντονες δραστηριότητες.

Ο καπνός από τις καναδικές πυρκαγιές κινείται από το Ουισκόνσιν και το βόρειο Illinois μέσω του Michigan προς τη Νέα Υόρκη και την ανατολική ακτή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Εκεί ισχύουν προειδοποιήσεις για κακή ποιότητα του αέρα μέχρι τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και η Φιλαδέλφεια, ο ουρανός μπορεί να είναι θολός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους ο αέρας μυρίζει καμένο.

"Λάβετε προφυλάξεις. Αν πάσχετε από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών παθήσεων όπως το άσθμα, να είστε λιγότερο σε εξωτερικούς χώρους", έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

Ο Καναδάς δίνει μάχη με τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ. Μια έκταση οκτώ εκατομμυρίων εκταρίων δάσους έχει ήδη καεί. Την Τετάρτη, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες μέτρησαν 477 πυρκαγιές. Οι μισές από αυτές θεωρούνταν εκτός ελέγχου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση