Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα από την γερμανική εταιρία “HERMANN Commerce GmbH” προϊόντων (ζελεδομπουκίτσες) που περιέχουν τα πρόσθετα E410, E415, E417 και E440. Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδομπουκίτσες διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.
Πρόκειται για τα προϊόντα “LIUM Jelly Ume” και “LIUM Jelly Ume Mango” με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 12/09/2023.
O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Τα πιο ενυδατικά φρούτα
Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας μειώνουν σημαντικά το βάρος, αλλά δεν βελτιώνουν την ποιότητα ζωής (Μελέτη)
Ε.Ε: 507 νοσοκομειακές κλίνες ανα 100.000 άτομα- Πόσες είχε η Ελλάδα