Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO - European Molecular Biology Organization) εκλέχθηκε η Ηλέκτρα Γκιζελή, καθηγήτρια του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η διεθνής αυτή διάκριση δίδεται σε επιστήμονες με γνώμονα την εξαιρετική συνεισφορά τους στην επιστήμη και την αποδεδειγμένη, με μελέτες και επιτεύγματα αιχμής, προαγωγή των Επιστημών Ζωής. Αποτελεί δε αναγνώριση της επιστημονικής αριστείας και του υψηλού επιπέδου έρευνας που γίνεται στο ΙΜΒΒ-ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μοριακής Βιολογίας έχει ως στόχο την προώθηση της επιστημονικής αριστείας στο πεδίο της Μοριακής Βιολογίας. Σήμερα αριθμεί συνολικά περισσότερα από 2.000 μέλη,  κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης για το επιστημονικό τους έργο και διακρίνονται για τη διεξαγωγή υψηλής στάθμης καινοτόμου έρευνας. Είναι αξιοσημείωτο ότι 91 εξ αυτών έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ.  Πρόσφατα εξελέγησαν 69 νέα μέλη από όλο τον κόσμο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι 8 επιστήμονες του ΙΤΕ έχουν εκλεγεί Μέλη του ΕΜΒΟ, σε σύνολο 16 από όλη τη Χώρα.

Η επίσημη τελετή υποδοχής της κας Γκιζελή, ως Νέου Μέλους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας πρόκειται να γίνει στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, 25-27 Οκτωβρίου 2023.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία