Με το Χρυσό Βραβείο διακρίθηκε το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ για τις πρωτότυπες, καινοτομικές εμπειρίες ιατρικής εκπαίδευσης που παρέχει, στο πλαίσιο των Education Leaders Awards 2023, που διοργανώθηκαν την Δευτέρα 3 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την BOUSSIAS Εvents. Το βραβείο αφορά την ενότητα «Καινοτομία στη Διδασκαλία».

Η υιοθέτηση των τεχνολογικών εξελίξεων στο εκπαιδευτικό πλαίσιο επιτρέπει ένα πιο βιωματικό μαθησιακό περιβάλλον με τα εκπαιδευτικά δωμάτια διαφυγής που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων ESCAPE4HEALTH & CLUEDUP αλλά και με τα Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα που αναπτύχθηκαν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας & Εκπαίδευσης του ΑΠΘ να αποτελούν παράδειγμα της ενσωμάτωσης πρακτικών ψηφιακής καινοτομίας στην εκμάθηση της ιατρικής αλλά και δείγμα της εξωστρέφειας της Ιατρικής ΑΠΘ, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας εποχής που καλωσορίζει την ψηφιακή διακυβέρνηση στην εκπαίδευση.

Το τμήμα Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ παραμένει  στην πρώτη γραμμή των μετασχηματιστικών πρακτικών έχοντας επιδείξει ακλόνητη αφοσίωση στην αριστεία, προωθεί την εξέλιξη νέων εκπαιδευτικών μεθόδων καλλιεργώντας παράλληλα μια κουλτούρα προόδου που πλέον εφαρμόζεται στο σύνολο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας.

«Η αναγνώριση του σημαίνοντα ρόλου της ψηφιακής καινοτομίας στην ιατρική εκπαίδευση συμβολίζει ένα θεμελιώδες βήμα προς την εδραίωση της ψηφιακής διακυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αγκαλιάζοντας ανεπιφύλακτα τις τεχνολογικές εξελίξεις και ενσωματώνοντάς τες απρόσκοπτα στο εκπαιδευτικό πλαίσιο μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ελκυστικό και διαδραστικό μαθησιακό περιβάλλον. Μέσω της αξιοποίησης ισχυρών ψηφιακών εργαλείων, διαμορφώνουμε εκ νέου την εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλουτίζοντάς της με καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες εμβύθισης."- Καθηγητής, Παναγιώτης Μπαμίδης, Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής & Ψηφιακής Καινοτομίας, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΕΜΒΙΕΕ και Συντονιστής της Υπομονάδας Καινοτομίας στην Ιατρική Εκπαίδευση (MEIRU).

Το βραβείο του ΑΠΘ παρέλαβαν από την κα Άννα Διαμαντοπούλου οι επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, κα Μαρία Νικολαίδου και κα Ιωάννα Δράτσιου. 

Τα Education Leaders Awards 2023 διοργανώθηκαν για 8η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία