Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε ιδιωτική κλινική στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στην πρώτη ώρα από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, περισσότερα από πέντε άτομα κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού, ενώ η επιχείρηση συνεχιζόταν.

Μεταξύ αυτών, μια νεαρή γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη που είχε πάει στην κλινική για να γεννήσει, καθώς και η διευθύντρια της κλινικής.

Μεγάλος αριθμός ασθενών, συνοδών, αλλά και μελών του προσωπικού χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το κτίριο και να μεταφερθούν στους εξωτερικούς χώρους, την ώρα που η επιχείρηση της πυροσβεστικής συνεχιζόταν μετά την κατάσβεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα άτομα στο εσωτερικό που χρειάζονταν βοήθεια.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη της κλινικής βρίσκονταν σε συντονισμό με τις υγειονομικές Αρχές, προκειμένου να διασφαλίσουν την συνέχιση της παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς, που σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να διακοπούν.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του χειρουργού, Παύλου Παυλίδη, ο οποίος βγαίνοντας από το κτίριο ανέφερε πως υποχρεώθηκε να διακόψει εν εξελίξει χειρουργική επέμβαση. «Ήμουν στο χειρουργείο και έκανα επέμβαση σε ασθενή, όταν αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε για να μην κινδυνεύσουμε.

Ο ασθενής έμεινε μέσα με αναισθησία και διασωληνωμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, μαρτυρίες έκαναν λόγο για ασθενείς που βρίσκονταν σε διαδικασία ανάνηψης και ήταν αναγκαίο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Η επικεφαλής του ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, που βρέθηκε στο σημείο, ανέφερε πως βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της πόλης –όχι μόνο αυτά που εφημερεύουν- ώστε να μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς, αν χρειαστεί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 8:50 το πρωί της Τρίτης, πιθανώς από τον χώρο της αποστείρωσης στον ημιώροφο του 13ώροφου κτιρίου στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μοργκεντάου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, που στεγάζει την "Βιοκλινική" (πρώην "Γαληνός").

Σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες αρχές, με την πυροσβεστική υπηρεσία να σπεύδει στο σημείο με 10 οχήματα και 31 πυροσβέστες, καθώς αι ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, που χρησιμοποιήθηκε  για την πρόσβαση στα μπαλκόνια και τον απεγκλωβισμό ασθενών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Sanofi Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Καρκίνος πνεύμονα: Πρώην καπνιστές έχουν αυξημένο κίνδυνο αν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο
Το ταλκ είναι πιθανό να προκαλεί καρκίνο ωοθηκών [μελέτη]