*Γράφει η κ. Βασιλική Ντρισμπιώτη - Οφθαλμοπλαστικός Χειρουργός

Η βλεφαροπλαστική είναι μια αισθητική επέμβαση που πραγματοποιείται στην περιοχή των άνω και κάτω βλεφάρων. Διορθώνει τις ατέλειες που προκαλούνται από την χαλάρωση του δέρματος και την πρόπτωση του περικογχικού λίπους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασφαλή και γρήγορη επέμβαση η οποία στοχεύει στη βελτίωση του βλέμματος με αποτέλεσμα φρέσκο, νεανικό και πιο ξεκούραστο πρόσωπο.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της βλεφαροπλαστικής;

Η βλεφαροπλαστική επέμβαση σήμερα εξατομικεύεται πλήρως για τον κάθε ασθενή προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες του καταργώντας εντελώς τα "καλούπια". Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η ανατομία κάθε προσώπου διαφέρει. Στόχος δεν είναι ένα τέλειο, αλλά "ψεύτικο" πρόσωπο.

Αντίθετα όταν η επέμβαση προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου δίνει ένα απόλυτα πετυχημένο αποτέλεσμα που αναδεικνύει τη φυσική του ομορφιά.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, πλέον δεν αφαιρείται το σύνολο του λίπους της περικογχικής περιοχής κατά τη βλεφαροπλαστική, καθώς κάτι τέτοιο θα άφηνε το βλέμμα αποστεωμένο και στεγνό.

Μια εικόνα που δεν ταιριάζει καθόλου με τα πρότυπα ομορφιάς και νεανικότητας που έχουμε σήμερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα το λίπος ανακατανέμεται σε περιοχές με απώλεια όγκου. Με τον τρόπο αυτό διορθώνονται και οι μαύροι κύκλοι που ταλαιπωρούν αρκετούς από τους υποψήφιους για την επέμβαση αυτή.

Ποιοί μπορούν να ωφεληθούν από μια βλεφαροπλαστική επέμβαση;

Ένα απλό τεστ που μπορεί να κάνει ο ασθενής προκειμένου να καταλάβει αν θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια βλεφαροπλαστική επέμβαση είναι να σημειώσει πόσες από τις παρακάτω προτάσεις είναι αληθείς για αυτόν.

Πάνω από 2 θετικές απαντήσεις αποτελούν ένδειξη βλεφαροπλαστικής επέμβασης:

  1. Τα μάτια φαίνονται κουρασμένα και θλιμμένα.
  2. Υπάρχουν έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια που προσδίδουν γερασμένη όψη.
  3. Υπάρχουν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια που δεν βελτιώνονται με καλλυντικά προϊόντα.
  4. Τα άνω βλέφαρα είναι λεπτά και κρεμασμένα σε σχέση με το παρελθόν.
  5. Η περίσσειας δέρματος στο άνω βλέφαρο καθιστά αδύνατη τη χρήση μακιγιάζ.
  6. Παρατηρείται απώλεια όγκου στην περιοχή γύρω από τα μάτια, όπου είναι πολύ εμφανές το οστό και προσδίδει στο βλέμμα άτονη και σκελετοποιημένη όψη.
  7. Το οπτικό πεδίο άνω και κροταφικά είναι περιορισμένο σε σχέση με το παρελθόν.
  8. Προκαλείται κούραση από τη διαρκή προσπάθεια να μείνουν τα μάτια ανοιχτά εξαιτίας της περίσσειας δέρματος που πέφτει στα άνω βλέφαρα.

 *Η Βασιλική Ντρισμπιώτη, ΜD, FEBO έχει πιστοποιηθεί με επίσημη εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο (Fellowships in Ophthalmic, Plastic and Reconstructive Surgery) ως Οφθαλμοπλαστικός Χειρουργός Βλεφάρων και Δακρυϊκής Συσκευής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά