Σε διεθνές επίπεδο, τα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους, οι αγωνιστές των υποδοχέων GLP-1, κάνουν πάταγο στο ευρύ κοινό. Επιστήμονες της πανεπιστημιακής κλινικής της Βιέννης έδειξαν τώρα σε πιλοτική μελέτη πόσο ακριβώς η επίδρασή τους επηρεάζει άλλες - στην προκειμένη περίπτωση νευρολογικές επιπλοκές - σε παχύσαρκους ανθρώπους. Οι κρίσεις πονοκεφάλου που σχετίζονται με την παχυσαρκία μειώθηκαν σημαντικά. Η μέση απώλεια βάρους ήταν - 12%.

Η παχυσαρκία, που ορίζεται ως δείκτης μάζας σώματος άνω του 30, συνδέεται με έναν ενίοτε δραστικά αυξημένο κίνδυνο δευτεροπαθών ασθενειών. Αυτές περιλαμβάνουν κυρίως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και άλλες μακροπρόθεσμες επιπλοκές. Ιδιαίτερα όμως σε σοβαρά υπέρβαρες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αυτό μπορεί να σημαίνει και αύξηση της πίεσης στο κρανίο (ιδιοπαθής ενδοκρανιακή υπέρταση/IIH) με συχνές κρίσεις πονοκεφάλου και βλάβες στην όραση.

Με αυτά τα προβλήματα, "η διαρκής απώλεια βάρους είναι ο κύριος πυλώνας για να επηρεαστεί αυτή η κλινική εικόνα", γράφει τώρα στο "Journal of Headache and Pain" μια ομάδα συγγραφέων με επικεφαλής τον ειδικό στην IIH Gabriel Bsteh από το Τμήμα Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης (MedUni/AKH). Αυτό σημαίνει ότι η χρήση του φαρμάκου, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αποτέλεσμα, υπέθεσαν οι επιστήμονες.

Στην πιλοτική μελέτη συμμετείχαν συνολικά 39 ασθενείς με νευρολογική επιπλοκή της παχυσαρκίας. Η μέση ηλικία ήταν 33,6 έτη, το 92,3% ήταν γυναίκες. Η μέση τιμή του ΔΜΣ ήταν 36,3. Οι 13 από τους συμμετέχοντες έλαβαν τελικά θεραπεία με τους αγωνιστές του υποδοχέα GLP-1 (σεμαγλουτίδη ή λιραγλουτίδη) που μπορούν να εγχύονται τακτικά κάτω από το δέρμα- οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη μελέτη έπρεπε να χάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος με παραδοσιακό τρόπο.

Το αποτέλεσμα: οι συμμετέχοντες στην ομάδα που έλαβε τα νέα φάρμακα παρουσίασαν απώλεια βάρους -12% μέσα σε μισό χρόνο. Στην ομάδα ελέγχου, οι συμμετέχοντες έχασαν μόνο το 2,8 % του αρχικού τους βάρους. Περισσότερο από 10% σωματικό βάρος έχασε το 69,2 % των ατόμων που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακο - σε σύγκριση με μόνο 4% από την ομάδα ελέγχου. Ταυτόχρονα, η κατάσταση γύρω από τις μηνιαία καταγεγραμμένες ημέρες με πονοκεφάλους βελτιώθηκε σημαντικά: τα άτομα που συμμετείχαν με την λήψη φαρμακευτικής θεραπείας απώλειας βάρους εκδήλωσαν κατά μέσο όρο - 4 ημέρες παράπονα, ενώ στην ομάδα σύγκρισης δεν υπήρξε καμία αλλαγή.

Η επιτυχία στην απώλεια βάρους, αλλά και η βελτίωση των επακόλουθων προβλημάτων υγείας, στην προκειμένη περίπτωση των νευρολογικών επιπλοκών, μπορούσε έτσι να επιτευχθεί με τις νέες θεραπείες. Το 2020, για παράδειγμα, μια κλινική μελέτη έδειξε ότι οι διαβητικοί που έλαβαν θεραπεία με λιραγλουτίδη υπέστησαν καρδιακή προσβολή ή ένα παρόμοιο σοβαρό οξύ καρδιαγγειακό πρόβλημα περίπου 15 % λιγότερο συχνά από μια ομάδα σύγκρισης χωρίς τέτοια θεραπεία. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι εύλογο για παχύσαρκα άτομα με υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο αλλά χωρίς διαβήτη. Ωστόσο, αυτό θα αποδειχθεί πιθανότατα μόνο με την πάροδο του χρόνου.

Την εποχή αυτή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διερευνά επί του παρόντος κατά πόσον ουσίες όπως η σεμαγλουτίδη ή η λιραγλουτίδη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες αυτοκτονικές σκέψεις ή περιπτώσεις αυτοτραυματισμού σε όσους υποβάλλονται σε θεραπεία. Η απόφαση εκκρεμεί ακόμη μετά από περίπου 150 αναφορές σχετικά με τέτοιες παρατηρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η διαφημιστική εκστρατεία για τέτοια φάρμακα θα πρέπει να αποφεύγεται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]