Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου τους, ακόμα ένα καλοκαίρι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο προδιαγεγραμμένο έγκλημα: "Πάνω από 500.00 στρέμματα έχουν καεί και δεκάδες κατοικίες έχουν καταστραφεί από αυτό το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έγκλημα"! 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Για άλλη μια φορά ο “βασιλιάς” αποδεικνύεται 'γυμνός'! Για άλλη μια φορά, το “επιτελικό και σύγχρονο κράτος” τους είναι άφαντο και επιλεκτικά ανίκανο σε ότι αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος! Είναι όμως σταθερά ικανό και ταχύτατο στην μετατροπή της Αθήνας σε 'τουριστική ριβιέρα' και επενδυτικό παράδεισο! 

Δασαρχεία χωρίς δασεργάτες (π.χ. το δασαρχείο Λαύριο, στο οποίο ανήκει το Πάνειο Όρος δεν διαθέτει ούτε ένα δασεργάτη! Όπως αντίστοιχα ούτε αυτά της Πάρνηθας, της Πεντέλης, του Αιγάλεω κλ.π.), Πυροσβεστικό Σώμα με πάνω από 4.500 κενά και μέσο όρο ηλικίας των πυροσβεστών να είναι 45 - 50 χρονών. Μια Περιφέρεια Αττικής που δεν διαθέτει ούτε μια υδροφόρα στην Πολιτική της Προστασία και επαφίεται στους διάφορους εργολάβους. Παρατημένα δάση, ακαθάριστα, ακαθάριστοι πυλώνες της ΔΕΗ, παράνομες χωματερές. Παντελής έλλειψη χρηματοδότησης (17 εκ. ευρώ περίπου ζήτησαν τα δασαρχεία, πήραν 1,7 από την κυβέρνηση!). Η πλήρης εμπορευματοποίηση της γης και των δασών. Όλα αυτά είναι η καύσιμη ύλη των καταστροφών που βιώνουμε κάθε χρόνο. Αποτελούν την άλλη όψη της γκλαμουράτης τουριστικής βιτρίνας της πρωτεύουσας!

Δεν 'τσιμπάμε' στα επιχειρήματα περί 'κλιματικής αλλαγής' τα οποία αξιοποιεί η κυβέρνηση. Δεν φταίει καμία 'κλιματική αλλαγή' για τις τραγικές ελλείψεις και κενά σε όλη τη κλίμακα της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της δασοπροστασίας. Δε φταίει καμία κλιματική αλλαγή που η πρόληψη και τα πρακτικά μέτρα για αυτή είναι ουσιαστικά απαγορευμένες λέξεις, αφού αποτελούν κόστος και δεν υπάρχουν καν επιλέξιμα κονδύλια για αυτή από τα δισεκατομμύρια που μοιράζει η Ε.Ε. με τα ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης κλ.π.

Επειδή λοιπόν καμία κλιματική αλλαγή δεν μας έφερε σε αυτό το επαίσχυντο σημείο, επειδή στην Αττική και φυσικά και σε όλη τη χώρα σύντομα δεν βλέπουμε να μένει ούτε κλαράκι! Δεν μπορούμε να στεκόμαστε ως θεατές πυρκαγιών από τους καναπέδες μας! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής! 

Καλούμε όλες και όλους στην συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Υπουργείο Κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας μαζί με δεκάδες άλλους συνδικαλιστικούς και όχι μόνο φορείς ενάντια στην κυβερνητική κοροϊδία και εμπαιγμό μπροστά στο έγκλημα ενάντια στη φύση που συντελείται για ένα ακόμα καλοκαίρι μπροστά στα μάτια μας και σε κάποιες/ους και δίπλα στα σπίτια μας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna
Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ