Για συγκάλυψη στο θέμα του 46χρονου διανομέα, που έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή από θερμοπληξία, καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ τον εγκαλεί, επειδή ανακοίνωσε πως το επάγγελμα του θανόντος δεν ήταν διανομέας. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:

"Αλγεινή εντύπωση και οργή  προκαλεί  το δελτίο τύπου του διοικητή του νοσοκομείου της Χαλκίδας ο οποίος έσπευσε να ισχυριστεί  ότι ο αδικοχαμένος εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του δουλεύοντας σε συνθήκες καύσωνα, δεν ήταν διανομέας, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να συγκαλυφθεί ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές σε δελτίο τύπου διοικητή νοσοκομείου με ιατρικό περιεχόμενο (δηλαδή επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου) να αναφέρεται ποιό...δεν είναι το επάγγελμα του ασθενούς ή του θανόντος. Δύο ημέρες μετά και ακόμη ο διοικητής του ΓΝ Χαλκίδας δεν έχει κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά τόσο μερίδα των ΜΜΕ όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας έσπευσαν να αναπαράγουν στις τηλεοράσεις, στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 'δελτίο τύπου' του διοικητή αυτούσιο για να τεκμηριώσουν ότι ο θανών δήθεν δεν ήταν διανομέας προφανώς στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί ένα ακόμα έγκλημα από τα πολλά που μετρούν οι εργαζόμενοι διανομείς που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες ,με ήλιο και με κρύο χωρίς μέτρα προστασίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουμε την ύβρη που διαπράχθηκε σε βάρος του νεκρού και της οικογένειας του. Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποπέμψει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας που παραβίασε κάθε έννοια δεοντολογίας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποσοστά επιβίωσης ασθενών με βαριά CoViD στην Α' ΜΕΘ του "Γ. Παπανικολάου"
Προδιαβήτης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ο Άδωνις, το mea culpa και ο μύθος του Χότζα...