Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Πνιγμών (25/7) διοργανώνει μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, από τις 11:00 έως τις 14:00, στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην δράση του Ε.Ε.Σ. θα συμμετάσχουν εθελοντές και προσωπικό από όλα τα Σώματα του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών, Νεότητας). Κατά τη διάρκειά της, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση, καθώς και οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα και των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, θα διανεμηθούν εμφιαλωμένα κρύα νερά στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο πνιγμός στη θάλασσα, αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και τη δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά. Πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι πολλά από τα θύματα πνιγμού μπορούν να επιβιώσουν και να αναρρώσουν πλήρως με την έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση στα κρίσιμα πρώτα λεπτά που εκτυλίσσεται το περιστατικό.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα