Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, το ΕΚΑΒ έλαβε μια επείγουσα κλήση για 18χρονο τουρίστα που πνιγόταν σε παραλία του πρώτου «ποδιού» (Κασσάνδρας) Χαλκιδικής. Το ασθενοφόρο του Τομέα Κασσανδρείας έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, επανέφερε το νεαρό με έγκαιρη ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια τον μετέφερε σε χρόνο ρεκόρ, συνοδεία γιατρού, στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Πολυγύρου.

Τις στιγμές της δραματικής διάσωσης περιγράφει ο διασώστης Σ.Κ. με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, με τίτλο «Racing the reaper» (κούρσα με τον θεριστή).

"Αυτή τη φορά προλάβαμε και προσπεράσαμε το χάρο στην τελευταία στροφή!!

Οι συνάδελφοι της νυχτερινής βάρδιας επανέφεραν στη ζωή έναν πολύ νεαρό συνάνθρωπο μας, μόλις 18 ετών, από πνιγμό καθώς έφτασαν πολύ έγκαιρα στο σημείο του συμβάντος. Έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χορήγηση οξυγόνου με θετικές πιέσεις... Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του επιχειρησιακού ασυρματικού κέντρου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και των διασωστών του ασθενοφόρου, μακρόχρονης εμπειρίας, γνώσεων, αντίληψης και δεξιοτήτων!

Τη σκυτάλη ανέλαβε η πρωινή βάρδια έχοντας πλέον την ευθύνη της ασφαλούς και ταχύτατης διακομιδής του ασθενούς προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, συνοδεία ιατρού από το κέντρο υγείας Κασσανδρείας, Κλεάνθη Καζαντζίδη, όπου και παραδόθηκε εν ζωή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

(Κέντρο υγείας Κασσανδρείας - Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου σε μόλις 23 λεπτά!)

Σε πλήρη ετοιμότητα το τμήμα αναζωογόνησης των ΤΕΠ, με τον αναισθησιολόγο να εξασφαλίζει πλήρως την αβίαστη πρόσβαση του πολύτιμου οξυγόνου προς τα πνευμόνια του νεαρού.

Περαστικά στον νεαρό τουρίστα από τα πληρώματα διασωστών του Α53".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου