Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Πνιγμών (25/7), διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, στην Πλατεία Συντάγματος και στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Στην δράση του Ε.Ε.Σ. συμμετείχαν εθελοντές και προσωπικό από όλα τα Σώματα του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών, Νεότητας). Κατά τη διάρκειά της, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση, καθώς και οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα και των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, προσφέρθηκαν χιλιάδες εμφιαλωμένα κρύα νερά στους πολίτες. Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και στην Πλατεία Δημοτικού θεάτρου στον Πειραιά από το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.  

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο πνιγμός στη θάλασσα, αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και τη δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά. Πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι πολλά από τα θύματα πνιγμού μπορούν να επιβιώσουν και να αναρρώσουν πλήρως με την έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση στα κρίσιμα πρώτα λεπτά που εκτυλίσσεται το περιστατικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναερόβια άσκηση και τα οφέλη της
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο